Ness
per en 7 Març 2012
1,547 Vistes

Si uns investigadors suecs afirmaven que el fet de dormir poc entre el jovent podia comportar un risc alt de patir Esclerosi Múltiple, ara, ens sorprenen que dormir poc ens pot provocar a la llarga, ésser obesos. Diuen en un estudi publicat a Journal of Clinical Endocrinology and metabolism de la Universitat d’Uppsala, que el fet de no dormir ens pot augmentar la gana.

Ha estudiat 12 cervells.

Uns han dormit normal i uns altres, no.

A través de la Ressonància Magnètica Funcional, han deduït que hi ha una àrea específica del cervell relacionada amb la gana, escorça cinglada anterior dreta, mostrava una major activació quan als subjectes se’ls ensenyava menjar després d’una nit sense dormir..

Segons aquests investigadors, ens volen fer entendre que si agafem mals hàbits de dormir poc, pot influir en patir sobre pes a llarg termini.

 Potser només ho podríem especificar a Suècia. Allà fa molt més fred que no a les regions mediterrànies. Cal dir que la gana ens ve quan el cervell necessita glucosa per poder funcionar.

 En un article aparegut a la revista de Neurología ja fa temps -2008-, ens deia que les dietes pobres en sucre feia que s’augmentés el temps de vigília, és a dir, que s’allargava el període sense son a la nit. Segur que aquestes persones que volen reduir pes sense consumir sucre, a la llarga dormiran malament i a sobre, s’engreixaran.

 Ja sabem que hi ha moltes àrees del cervell que controlen els nostres impulsos més primaris, com ara la gana, la son, les emocions, l’addicció, etc. Però dir que la falta de son pot fer augmentar el pes...en tinc els meus dubtes.

 (Tinc un familiar que dorm com pot –anant a dormir a les petites, avui a les 3 de la matinada- que només pesa 65 kg i mesura 1,82!. Ja fa temps que té el mateix pes).

 

Publicat a: Salut