Ness
per en 8 D'octubre 2011
2,744 Vistes

Definició:

Solució de continuïtat d'un o més ossos, consecutiva generalment a un traumatisme o de vegades a una contracció violenta dels músculs que s'hi insereixen; també pot ésser deguda a una malaltia de l'os.

 

Hi ha moltes maneres de trencar-se un dit. La pitjor d'elles és fer-ho a biaix. A biaix, et pots trencar un dit com l'índex o el del mig -o la primera falange propera al cap del metacarpià, però es tracta de la darrera falange del dit petit, causant una fisura.... en dos llocs diferents, la cosa es complica.

Sempre pensem, quan trobem un dit inflat que es tracta d'un cop però quan aquesta inflamació dura més de 15 dies hem de posar-nos en mans d'un metge que sàpiga què fa.

Si aquest és bo, us demanarà una RX i no s'acontentarà amb una simple pomadeta antiinflamatòria tipus Voltaren Emulgel.

Què ens podem trobar?

  • La part fracturada inflada.
  • Dolor a qualsevol moviment.
  • Envermellida.
  • Que no millora amb el temps.

Existeixen gaires mètodes d'immobilització?

Per impedir que que aquesta porció de la falange del dit de la mà es mogui, es pot immobilitzar tot el dit amb una fèrula dactilar d'entre uns 8 o 10 dies. (Un dels problemes que poden sorgir després del temps d'immobilització és una certa rigidesa articular).

També podem usar una sindactília: Protegirem la pell per la sudoració i maceració amb una gasa entre les falanges i després unirem els dos dits amb un esparadrap a cada falange. Indicat pel 4 i 5è dit de les mans. (En aquest cas, un dels efectes secundaris més usuals són com ara falta de sensibilitat a la resta de la mà a l'hora d'agafar objectes).

Publicat a: Salut
Sigues el primer a qui li agrada això.