nana_90
per en 9 Setembre 2012
789 Vistes

 

La camisa ben planxada i els pantalons una mica tacats de moltes diades. La faixa sota el braç, el barret de palla ben guardat i els mocadors preparats.

 

Avui hi ha castells i correfoc!

 

 

Abraçades i somriures a l'arribar a plaça. La canalla que et saluda i els enfaixes. Mocadors al cap, cascos controlats, caps de colla i canalla organitzant. La diada no és que sigui la més important de la temporada, però és realment maca. Una plaça petita plena de gent del poble. Un poble entregat que fa pinya sense demanar. Quatre castells i quatre pilars. 10 aletes i 5 enxanetes. Gralles i timbals. Salts i mocadors boleiant. Acaba una actuació bonica. Suats i amb gana. Cascos al cotxe ben guardats per la pròxima actuació i cap al bar a buscar el porró.

 

 

Una hora ben llarga en bona companyia. Intercanviant converses, intercalant idiomes. Riures i preguntes. Curiositats resoltes d'altres que no es resoldran. Buscar lloc per sopar i no trobar-ne. Compartir el sopar que queda dels diables, beure vi i fer molt de sarau. Aconseguir fer realitat somnis de les persones que estimes. Ser feliç. Et cedeixen un tabal, unes baquetes i la promesa d'encendre carretilles.

 

 

Últim assaig. Posada a punt. És nou, no has tocat mai amb aquesta gent però et saps els tocs. El poble fa pujades i baixades i el tabal no pesa poc. Tocar i no parar. Però no parar. Amunt i avall. Ara fluix, ara fort. Olor a pólvora, el teu somriure que balla amb el dels teus amics, els seus peus que salten cremant-se i ells feliços sota el foc dels altres i el que encenen ells. Pujar, baixar, córrer i perdre alguna baqueta. Velocitat. Contres i petards. La combinació perfecte. Un drac, 12 diables, vuit tabals i el mateix poble entregat de la tarda, ara perseguint uns diables que es deixen atrapar. Enceses finals, drac amb més d'un cap, tabals i aprenents de diable!

 

 

Canalla, cercavila, faixes, avellana, negre i blanc, gralles, timbals, plaça, castells, aletes, somriures, concentració, festa, autobusos, vins, excursions, pa amb tomaca i algun embotit, tabal i baquetes sorpreses, diables, aprenents d'aquests, samarretes vermelles, mocadors al cap i a la boca, mocadors castellers, olor a pólvora, foc, metxes, felicitat, ... i no parar. No parar.

 

 

Viure les tradicions des de dins. Increïble!

Publicat a: Reflexions