per en 21 D'octubre 2016
366 Vistes

Cada dia que passa, l'activitat política (potser caldria dir judicial) és més previsible.  Qualsevol cosa que aprovi el Parlament serà recorreguda al Tribunal Constitucional i, acte seguit, sentenciada com a inconstitucional.  Una nova rutina (o envestida, en aquest cas), ja ho sabem.

Ara, els toros.  Resulta que Catalunya no pot prohibir els toros, però es veu que Canàries sí.  Quines coses més curioses té això de la igualtat de tots els espanyols que tant els agrada d'exhibir.  Però ja que no podem prohibir però sí regular, proposaria als diputats que elaboressin un acurada regulació de l'espectacle per tal que arribar a posar-lo en marxa resulti tan complex, tan absurd i tan ridícul, si cal, que faci les curses de braus, a la pràctica, inviables.  Això per no parlar de la pressió afegida amb què el Constitucional carrega l'únic programador possible a Catalunya.  Ja s'ho faran.

Bé, sigui com sigui, caldrà veure què en diu el Govern i, especialment el titular de Cultura.  En qualsevol cas, la postura majoritària a casa nostra és la que és i és de suposar que els poders públics sabran estar a l'alçada.  Mentrestant, qui vulgui veure com maten bestioles per pura diversió, que faci un petit forat a l'agenda i que tiri uns quants quilòmetres, ponent enllà.

Potser sí que encara tindrà raó la @iaia_toneta, quan diu a Twitter que el que hem de fer és crear una llei catalana de permanència al regne d'Espanya... i esperar que el TC la tombi! I ja està!

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill garcia
bona...
21 D'octubre 2016