Ness
per en 26 Març 2011
1,198 Vistes

Avui he volgut recordar el convidat que va portar el bord del Jaume Barberà a Singulars, el dilluns passat. El doctor en neurologia Nolasc Acarín. Aquest, com tots els bons neuròlegs, fan llibres i no els fa una muntanya explicar-se; va dir una sèrie de coses molt importants i m'agradaria comparti-les amb vosaltres, amb tothom que té la música com a un especte vital de la nostra Existència.

Ell parlava de com impedir el progrés de la malaltia d'Alzheimer a la gent gran. Fent Música. La música estimula el cervell. El fet d'interpretar fa que l'ull llegeixi i dins del cervell es desenvolupi una melodia -imaginada, uns valors que també has hagut de comptar-, que després es tradueix en ordres als dits, braços i, alhora, apareix el so imaginat abans amb la lectura que ha fet el cervell en forma de melodia. El so és escoltat per l'oïda i tot, en micromilèssimes de segon.

La música és doncs, com una mena de sacs d'arena que serveix per impedir que el riu -la memòria i tot el nostre cervell- no surti de mare perquè el dia que això passi, la demència haurà aparegut i ja no hi haurà res a fer.

La música ha d'estar present a totes les etapes de la nostra vida.

La música és la barrera per continuar vius, en tots els sentits, al llarg de la nostra existència.

VISCA LA MÚSICA!!!

(Dedicat a tots els músics de flog.cat)

Publicat a: Reflexions
Talia
VISCAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26 Març 2011
Ness
Si quan era petita m'ho haguessin dit, això de la música, no m'ho hauria cregut pas. De gran, el cervell, millora.
26 Març 2011