Daniel OG
#0
Gerard Quintana, líder de Sopa de Cabra, parla en castellà als seus fills i a la seva dona nascuda i criada a Barcelona, segons s'ha pogut veure al programa de TV3 El Convidat, d'Albert Om.
Aquest text no pretén ser una difamació ni tan sols una censura a la seva decisió, aquest fet no tindria major rellevància si no fora perquè aquest senyor va ser en altre temps l'estrella del rock català i també, darrerament, havia pres postures en favor de la independència de Catalunya, com donar suport a la manifestació de Juliol de 2010 organitzada per Òmnium Cultural i fer declaracions comparant Espanya i Catalunya amb un matrimoni en procés de separació.
També cal recordar que aquest individu als finals dels anys 90 li van tirar tomates quan el seu grup Sopa de Cabra li va entrar la vena anti-nacionalista i, a més, va treure un disc 100% en castellà (Mundo Infierno), fet que va començar la davallada del grup fins al dia de la seva dissolució uns anys després.
Més informació: http://societat.e-noticies.cat/lestrella-del-rock-catala-en-castella-58166.html
Vídeo del programa sencer: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3750610
Twitter: http://www.twitter.com/gerardquintana
Preguntes:
Què en penseu d'aquest fet?
Creieu que és congruent amb el que ha representat o que aquest fet no té importància, donat que és la seva llibertat?
Creieu que el principal problema del català són els propis catalans?
Penseu que aquest home i que Sopa de Cabra ha pogut ser un complet frau, i només use el català per fer negoci, donat que en aquell temps hi havia pocs grups que feren música en català?
Sigues el primer a qui li agrada això.
Marina
#1
doncs jo ho vaig veure ahir i em va sorprendre negativament, la veritat. però en fi, tothom és lliure de parlar com vulgui. no crec que sigui un frau: cantaven en la llengua que parlaven.
Sigues el primer a qui li agrada això.