Edgar
#7
Arguments per defensar el català a les escoles? Doncs perquè és el nostre idioma, part de la nostra cultura, una forma d'expressar-se i enriquir la teva cultura i coneixement. Com més idiomes millor, el català és una llengua més antiga inclús que el castellà, forma part de la cultura catalana, per lo tant no hi ha cap motiu per esborrar-lo.
Si em venen a dir que és un idioma poc parlat, jo diria, com va dir una americana, que el danès és menys parlat i no per això s'ha d'esborrar. Si hi ha gent que el vol parlar i a més, som milions, no hi ha d'haver ningú que tingui el dret de dir-nos i obligar-nos a no parlar-lo.
És l'idioma dels nostres pares, dels nostres avis. És un tret característic de la cultura catalana i és un idioma que s'usa per comunicar-se als països catalans, i en total més de 10 milions de persones el parlen (aproximadament). És més, molt catalans sabem millor el castellà que alguns que només han estudiat han estudiat en castellà. Tenim dos idiomes i els dominem a la perfecció, ho hem demostrat. No hi ha cap motiu per eliminar-lo, només hi ha l'espanyolisme que vol eliminar tot cultura a Espanya que no sigui la seva.
Sigues el primer a qui li agrada això.