Victor
#0
Flocaires, vos duc una còpia de l'article de Josep Nadal (Cantant de La Gossa Sorda) el qual expressa la seva opinió davant el referendum d'Arenys i porta una alenada d'aire fresc a les idees independentistes del País Valencià.
Espere que doneu la vostra opinió respecte al tema. Que en penseu?
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/144932 Article original
Respostes a l'article o ressons:
http://www.ventdcabylia.com/2009/09/un-pas-avant-i-dos-arrere-reaccions.html
http://www.racocatala.cat/forums/fil/111945/referendum-darenys-pais-valencia-josep-nadal-gossa-sorda?pag=1
http://lamatadejonc.blogspot.com/2009/09/ara-no-toca.html
http://picam.info/picaocou/nadal-i-els-ppcc/
Sigues el primer a qui li agrada això.
Victor
#1
UP :P
Sigues el primer a qui li agrada això.
Daniel OG
#2
Jo crec que en estos moments el que ens cal a tots els que estimem el país (valencià) és recolzar i lluitar per la independència de Catalunya.
Nosaltres estem a anys llum dels petits avanços que s'han aconseguit al principat i a anys llums d'aquest referèndum.
Nosaltres hem de anar fent aquí, fent país, defenent la cultura i la llengua pròpia, menyspreades pel gruix de la societat i pel partit que ens governa a parts igual.
Quan Catalunya siga un estat de dret independent, cosa realista a llarg plaç, podríem començar a establir el mateix per al País Valencià... I una possibilitat seria integrar-nos, potser més gent es sentiria atraiguda si veuen que la independència ha portat grans beneficis a Catalunya.
Per desgràcia la construcció dels "Països Catalans" d'un colp tots junts, no és possible.
El mateix que he dit s'aplica a les Illes.
Finalment... crec que el que ens cal a nosaltres és que deixem de parlar del futur astral... i anem treballant, dia a dia, fent país.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Diego
#3
Enganxo part d'un comentari que vaig escriure ahir en un altre fil.
"Crec que tant a Catalunya com al País Valencià o les Illes hi ha molt independentista amagat. Tots els Països Catalans s'estan enfonsant econòmicament i la raó és clara: l'espoliació fiscal. I cada cop més gent se n'està adonant.
Em penso que si el Principat aconsegueix la independència (qüestió de pocs anys), ha de canviar la situació al País Valencià (a les Illes ho dono per fet).
Penseu que un cop fora Catalunya d'Espanya, el nou centre proveïdor de recursos econòmics serà (ja ho és en part), el País Valencià. I això el BLOC (o el partit que sigui) ho ha d'aprofitar sí o sí.
A més, tots els del PSPV de la transició no crec que hagin desaparegut físicament, alguna cosa ha de quedar d'ells...
Crec que els valencians han de desempallegar-se la creu del pessimisme i bastir un moviment ciutadà potent en pro de la democràcia vertadera i en favor dels drets col·lectius del poble valencià.
Així, estic convençut que el País Valencià (i les Illes) cremaran etapes i arribaran a la tan anhelada independència."
Estic d'acord amb el discurs d'en Josep Nadal, llevat de que la independència de Catalunya seria negativa per al País Valencià. Ha de representar un cop d'esperó per al poble valencià, si es fan les coses bé, clar.
El que no es pot fer és deixar-se pegar literalment pels blavers i no fer res a canvi.
El que no es pot fer és jugar en un sistema on el (des)govern té un control absolut dels mitjans i de les institucions i no denunciar-ho com cal.
El que no es pot fer és pactar a canvi de res amb els que han venut al país.
El que no es pot fer és prostituir-se amb qui calgui per arreplegar uns pocs vots més sota unes sigles que no es creu ningú.
I que consti que desitjo amb totes les meves ganes que aquest partit del que parlo pugui dur al País Valencià cap a la independència.
Sigues el primer a qui li agrada això.