per en 29 d'Abril 2017
694 Vistes

Laura June, cronista i mare, demanda el contingut inadequat que es cola a la popular aplicació infantil que va néixer amb el propòsit de vetllar per la seguretat dels menors ja que vetava el contingut sensible.

>El sistema de cribratge automàtic no és perfecte, defensa la companyia<

A l'estiu del 2016 es va estrenar a Espanya YouTube Kids, la «app» del popular canal de vídeos amb contingut exclusiu per a petits d'entre dos i vuit anys.

En aquesta versió infantil, la companyia assegurava que no hi havia contingut sensible (com sexe, violència o bé accidents) que pogués ferir la sensibilitat del menor. No obstant això, els algoritmes informàtics no són infal·libles.

Laura June, cronista i mare d'una petita de tres anys, va publicar a «The Outline» de quina forma va haver de retirar sobtadament l'iPad a la seva petita, qui enigmàticament estava entretinguda jugant amb un dels peluches de la Peppa i veient vídeos de la porqueta a Youtube Kids fins al moment en què es va colar un amb contingut inadequat amb la popular truja com a protagonista.

>Sempre sóc molt conscient del que fa la meva filla, ja que YouTube és un planeta infernal, assegura June en l'article titulat Youtube té un inconvenient amb el porc falsificat de Peppa<


Les marques no són els nostres amics. Mes en ocasions, poden ser els nostres aliats. I és que no se sap realment de quina manera va arribar a la menor el contingut sensible.

>El vídeo, titulat '#Peppa #Pig #Dentist #Kids #Animation #Fantasy', és absolutament horripilant, explica la cronista després de veure amb els seus ulls el contingut que s'estava reproduint davant la seva petita <

Tot i que el gènere d'animació s'assembla a un episodi real de 'Peppa Pig', està mal fet i la narració resulta pertorbadora.

I és que el contingut mostrava a Peppa al dentista, amb agulles enormes, un munt d'eines de por i tots i cadascun dels porcs es tornen misteriosament verds en lloc de roses.

O sigui a Youtube Kids es va colar una versió espantosa de Peppa Pig per produir malsons entre els petits més petits. Similar, afegeix, va succeir amb una altra sèrie molt popular entre els preescolars: «Doc McStuffins» (Doctora Joguines).

Aquesta animació, en la qual la protagonista exercita de metge i tracta de les malalties a les joguines que té com a pacients, va mostrar contingut en què la gent trenca cames i els ossos queden exposats.

Conforme la cronista, «és aterrador». És això un negoci promocional, o bé alguna cosa més?

YouTube Kids va néixer amb el propòsit d'oferir certa calma als progenitors, mentre que els petits poden navegar a la app -aparentment- sense por a trobar-se un vídeo en que el seu contingut no sigui apropiat.

Mes, com va explicar la companyia al llarg del seu llançament a Espanya, a YouTube es pugen quatre hores de vídeo per minut. Si algun vídeo es cola, els progenitors poden denunciar-ho.

Un equip treballa per repassar tot el que es puja a la plataforma infantil i en qüestió d'hores, després d'una demanda, el contingut es retira si és inadequat. En veritat, els vídeos horribles de Peppa Pig ja no hi son a la app.

Malgrat tot, el sistema de cribratge automàtic no és perfecte i pot donar-se el cas que l'aplicació mostri contingut inadequat. Els vídeos marcats són revisats manualment les vint-i- quatre hores del dia els 7 dies de la setmana i els que no pertanyen a l'aplicació es suprimeixen en la mateixa, defensen al diari ABC fonts de la companyia americana.

En veritat, YouTube aconsella als progenitors que desactivin la funció de recerca de l'aplicació.

Sigues el primer a qui li agrada això.