IANBDN
per en 6 Setembre 2010
1,889 Vistes

Francesc Pujols, Català universal, fou el gran desconegut. Filosof que va escriure varies novel·les i una de les seves obres mes importants; Concepte general de la ciència catalana...també fou periodista i tertulià assidu durant els anys vint del ateneu Barcelones.
Amant de la vida i promiscu, Francesc Pujols sempre fou un personatge polèmic, un desvergonyit dels seus temps. Un home fora de mides, distint del corrent, personatge de una intel·ligència superior que aconseguia unir a persones molt distintes....En una Catalunya que era i es una suma de sectes.
Per alguns fou un farsant i per altres fou el referent a seguir....
Fundador de la religió científica catalana...que pretenia la felicitat del home, com el pensament il·lustrat....religió que es basava en el estudi el coneixement i la demostració , que fou assentada en la escala de la vida i com a deu principal Ramon Llull....Un dels seus deixebles mes coneguts fou Salvador Dalí que mes endavant popularitzar una frase treta del seu mestre: Els Catalans per el simple fet de ser catalans ho tindrem tot pagat.

Sense lloc al dubte un Català que estava en contra del convencionalismes i que deixar un llegat que avui en dia segueix sent admirat per el qui hem conegut la obra i la vida d'una persona, d'una celebritat que va donar llum intensa als nostres sentiments.

Sigues el primer a qui li agrada això.