Començo el filet.
Faig la ranura amb un gramil d'una punta, primer la linia exterior i després la interior, així controlo una mica com em quedarà al final.
Amb un cutter petitet repasso el canalet i el faig més profund, de mínim 2mm de profunditat perquè després, quan tingui el filet inserit, faré una mica de concavitat amb la gubia.
Quan tinc els dos canalets paral.lels i una mica profunds, extrec la fusta que queda entre ells fent així la regata.
No tinc fotos de com poso el filet però es tracta de talla-lo a la mida de les regates i de mirar-s'hi una mica en els punts on s'uneixen els diferents trocets de filet, sobretot a les puntes, que doni la sensació que és un unic filet i no varis troços.
Aquí el tenim ja inserit i encolat.
Al cap d'un dia la cola ja està seca i retirem el troç de filet que queda sobresortint, primer amb un ribotet i després amb una gúbia. Amb aquesta també farem un petit surc còncau per donar una mica de sensació de forat als extrems.
Acavarem tota la superfície amb les ganivetes i faré servir el compàs de corbes de nivell per anar controlant la simetria de la tapa.
Heus aquí el resultat final: