335 Vistes

En el nou estat català, la nostra constitució, hauria d'especificar, que el control del govern i del Parlament, pertany al poble, única i exclusivament.

Els polítics deixaran de ser uns titelles dels aparells polítics, de les olígarquies del poder (econòmiques, mediàtiques, energètiques, etc.)

Mitjançant el sistema de referendum, el poble, podrà tombar qualsevol decisió o llei del gover o del parlament.

La Generalitat crearà el Registre Lliure de Control. Un lloc web, amb les màximes garanties de privacitat i seguretat, ón aquelles persones amb dret a vot a Catalunya, es poguin registrar. Aquest organisme del poble, sense control per part del govern ni del parlament, seria una primera criba respecte als referendums que s'haurien de plantejar. Mitjançant votacions de les persones registrades, les qüestions que tinguin el suport necessari (un 51% de vots a favor respecte del total de persones registrades que hagin votat, sempre que la participació sigui superior al 40% del total dels registrats) serien les que es possarien a votació en referendums populars, tenint en compte, per exemple, que en una qüestió d'ambit local, no hi votaria tota la població de Catalunya, sinó només aquells persones amb dret a vot del territori afectat.

Amb referendums, podriem el poble podria tombar qualsevol decisió del parlament i del govern, lleis, etc, podria obligar a dissoldre'l i convocar eleccions, podria reprovar a un parlamentari corrupte i substituirlo, etc. etc. 

Què us sembla?

Sigues el primer a qui li agrada això.