miquel pubill
per en 10 Gener 2014
326 Vistes

L´odi de Felipe V cap a Catalunya,va quedar demostrat amb les disposicions dictades un cop vençuda Barcelona i ocupada pràcticament tot Catalunya.al 1714 :

Abolició de les Corts,Generalitat i tots els organismes de govern català; clausura de les Universitats de Barcelona,Lleida,Vic,Girona i Tarragona. Obligació a tots els pobles de Catalunya a destinar una part de les seves terres per plantar-hi ferratges pels cavalls de les tropes espanyoles. Prohibició d´ensenyament en català. Execució inmediata i sense judici de tots els  responsables de la resistència ciutadana. Ordre de prohibició pels catalans d´accedir a càrrecs públics. Enderrocament de tots els castells de gent fidel als Àustries. Destrucció de quadres de Sant Jordi i de les quatre barres de tots els llocs oficials i obligació de posar-hi retrats de Felipe V i simbols borbònics.Fer fogueres amb documents,títols,i escrits i llibres de història de Catalunya.

Per desgràcia,hi ha molt més,això és una petita part. El més trist,és que molts d´aquets decrets (mig disimulats) encara tenen vigor.

Mai cap Borbón,ha demanat perdó als catalans.

Ness
hauran de passar 200 anys més. Pensa que van haver de passar 500 anys per demanar perdó als jueus que van expulsar i assassinar
11 Gener 2014
miquel pubill
això,és ben cert
11 Gener 2014