miquel pubill
per en 1 Desembre 2013
405 Vistes

Amb l´arribada de les tropes franquistes,Catalunya va perdre una vegada més els seus drets com va succeír en anteriors dictadures i sempre amb la prohibició de la llengua,la cultura i la senyera. De petit,a l´escola vaig comprendre més o menys la mentida que deien molts personatges i alguns mestres d´escola:"la lengua materna,és lo más sagrado que tiene el hombre",com l´època era cent per cent mascliste,calia dir "que tiene el hombre" en comtes de dir "el ser humano"o "las personas",més correcte. Ja sabia que no podia comentar "la llengua que em va ensenyar i parla la meva mare no és sagrada?. Com el "profe"no podia endevinar els meus pensaments,es va quedar sense saber que mentre ens parlava de la sort que teniem per haver estat salvats per Franco,jo li deia:"ets un renegat"doncs ell era català i un dia em va renyar perquè em va sentir parlar en català,(llengua materna i sagrada).

També vaig aconseguir tenir una mica de senyera...al barri,hi havia un grup de nois que em van admetre tot i sent més jovenet "tens les cames peludes com nosaltres".Aixì,em vaig unir a la gran quantitat de gent que duia la bandera del Barça amb l´escut on hi han les quatre barres  de la nostra senyera prohibida.  Els "grisos",no ens deien res,potser mai van arribar a entendre el motiu de que per qualsevol esdeveniment,molta gent portava la bandera del Barça. Aixì,molts anys,massa.

El moment culminant,va ser la trobada de penyes del Barça a Montserrat,el mateix dia i hora que dins la sala Benedictina del Monastir es creava Convergència Domocràtica de Catalunya. Hi havia molta policia pendents dels miviments de la gran quantitat de catalanistes barcelonistes reünits a la plaça i arreu dels voltants. La policia,ni idea del que succeia a la sala Benedictina,només vigilava a la gent,no van tenir motius per actuar,tothom sabia que calia ser moderats.

Com "Els Segadors"per no variar era prohibit,la gent cantava el Virolai i en acabar,tothom va cridar :visca el Barça!!! que volia dir:Visca Catalunya!!!.......Novembre de 1974.

Ness
tant de bo, tots els polítics catalans fossin com tu de lluitador!
3 Desembre 2013
miquel pubill
tothom feia el que podia....
3 Desembre 2013