Janet Recasens Selma
per en 29 Setembre 2013
390 Vistes

Ho veig, ho vull i ho compro (i si no tinc diners, ho pago amb la targeta)”.  Qui no ho ha fet alguna vegada?


Ara, però, és molt aconsellable anar en compte amb les compres compulsives, tots n’hem fet alguna vegada, però has d’aprendre a evitar-les al màxim, sobretot, si no tens diners a mà i has de pagar amb la targeta de crèdit.

 

Com pots controlar-les?


Utilitzant la teva bàscula mental.  Atura’t a pensar si la despesa que desitges fer és equitativa amb el benefici que rebràs a canvi.


Realment és tant important per a tu tenir allò o és fruït d’un impuls?


T’has aturat a pensar que si compres això ara, tindràs menys diners per a les teves coses diàries i més necessàries?


Has contemplat la possibilitat de buscar allò en altres llocs per poder comparar preus perquè si, finalment decideixes comprar-t’ho ho puguis fer al lloc més adequat per a la teva butxaca?

 

Compra allò que realment necessites.


Comprar és un mitjà que ens permet satisfer una sèrie de necessitats, més que no pas un passatemps o un entreteniment.  Per això és important veure la importància que té per a tots nosaltres el fer compres útils.


Nous hàbits de comportament.


La situació actual ens ha obligat a adquirir uns nous hàbits de comportament que, en molts aspectes, són molt més saludables que els que estàvem tenint uns anys enrere.  És veritat que els governs s’han endeutat molt, però també és veritat que tots nosaltres no ens hem quedat massa enrere.


Ara és la nostra oportunitat per aprendre i reeducar-nos financerament perquè, si no ho fem així,  ho tindrem complicat per prosperar.

Sigues el primer a qui li agrada això.