marcus
per en 23 Juny 2013
833 Vistes

Ja m'ha arribat la fusta pel fons. És una fusta molt bona, té un assecat de 10 anys i un bon flamejat.

La fusta usada en els fons dels violins és la mateixa que pels aros i pel mànec, auró.

Fons: 100€

No és gens barata i és important que sigui bona, es diu que el fons és que dona potència de so al violí.

 

Començo reduïnt l'extrem del cantó per on uniré els 2 troços (igual que he fet amb la tapa) perquè no hagi de riotejar tant perquè em quedin completament llisos.

Amb el ribot molt ben esmolat, alliso la superfície de la base de la unió de les dues peces i hi situo l'estructura dels aros per marcar els foradets que faran de guia perquè no m'equivoqui al enganxar el fons als aros.

 

 

Trepano els foradets igual que vaig fer amb la tapa, vigilant que quedin ben perpendiculars i rectes.

Amb el cos encar amb els sarjants marco el contorn del cos a la tapa i pinto el contorn que tindrà aquesta amb el sistema de l'arandela,

Retallo el contorn amb la serra de cinta, manualment em nego peruquè és una fusta bastant dura i em fa predre la paciència.

Una vegada retallat huria de llimar el contorn per acavar-lo d'adaptar a la seva figura però, com que la fusta que he aconseguit era molt gruixuda, em queden unes parets a llimar massa bèsties i per això prefereixo rebaixar tot el conjunt fent més prims els extrems i, d'aquesta manera , em costarà menys de llimar-los per acavar de donar la forma definitiva.

 

Ara toca allisar el perímetre a 8mm, d'ample i 4mm d'alt per traçar el camí del filet.


Amb el camí plà i traçat començo a filetejar amb el gramil que em vaig fer fa temps.

Est`fet d'alumini i les fulles són del leroy merlin adaptades pel gramil.

Amb el gramil marco el traçat i amb un cutter el faig més profund, s'ha d'anar amb molt de compte i paciència, Després, amb un buidador de vetes, trec la fusta de dins del traçát formant un canalet.

La profunditat de la canaleta ha de ser d'almenys 2mm., que és l'ample del filet, perquè després d'enganxar-lo en rebaixarem la profunditat perquè les vores del plat quedin una mica còncaves, cosa que el fa més bonic.

 

El filet decora i alhora para les possibles esquerdes que es puguin produïr (especialment a la tapa)

 

Publicat a: Arts
Sigues el primer a qui li agrada això.