carles
per en 10 Març 2010
620 Vistes

 

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència lamenta que el PP vulgui criminalitzar-los després de la trobada entre una de les seves principals cares visibles, el diputat d'ERC Uriel Bertran, i l'exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi.

 

En un comunicat, la Coordinadora ha considerat que la trobada amb Otegi és una més de les múltiples reunions que ha mantingut amb representants d'altres nacions sense Estat., com Flandes, Escòcia, Còrsega, Sardenya o Quebec, entre d'altres, que s'han interessat per l'experiència catalana.

 

La Coordinadora ha recordat que les consultes que es plantegen són un "procés democràtic i pacífic" i que això no és incompatible que altres moviments independentistes vulguin aprendre de l'experiència catalana.

 

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, ha demanat avui a ERC que doni explicacions "clares i contundents" sobre la reunió que va mantenir Otegi amb Bertran, que també serà el cap de llista dels republicans a l'Ajuntament de Badalona.El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañasha dit que aquesta reunió posa de manifest que republicans i esquerra abertzale "comparteixen objectius i bona part dels seus mètodes".

Per la seva banda, la direcció d'ERC s'ha desvinculat avui de la reunió entre el seu diputat i Otegi, ha situat la trobada en una iniciativa privada de l'"univers sobiranista", i ha assenyalat que el seu partit no es dedica a fiscalitzar l'agenda privada de ningú.

Sigues el primer a qui li agrada això.