Diferent
per en 4 Novembre 2011
1,356 Vistes

Bones de nou!

Sento haver estat absent un temps, la inspiració no em visitava.

Avui em moro de ganes de tractar un tema que a molts us sonarà: la sentència del grup de Hackers Anonymus contra Facebook, proclamant la seva fi aquest 5 de novembre (d'aquí quasi 24 hores).

Destaco que en aquest tema accepto totes les opinions, ja que ambdues tenen arguments per a recolzar aquesta acció o per a acusar-la.

Per començar, cal una descripció del context, el què, qui i quan.

-Els que hagueu vist la pel·lícula V de Vendetta sabreu que el personatge boig antisistema (s'autoanomena V) pretén destruir el govern el 5 de novembre. L'argument i motivació del conjunt va impulsar accions revolucionàries com els indignats (un tema apart que si m'hi posés ara no acabaria). Bàsicament, la necessitat de justícia i deure del personatge es va plasmar en el fet de que portava una màscara (actualment a disposició de moltes botigues, que irònic).

-Seguint aquestes doctrines, un grup de Hackers (pirates informàtics) les va adoptar amb ambicions justes, que igualessin el poble. Aquest grup és Anonymus, i en tots els seus comunicats porten posada la màscara de V i reciten un lema de la pel·lícula.

-Aquest grup va dur a terme accions pirates tals com la destrucció d'una pàgina web de la polícia, entre d'altres que desconec.

-En un comunicat no gaire recent (avisen amb antelació) van marcar el dia 5 de novembre com en el que seriem lliures del control indisciplinat d'aquesta xarxa social tan escampada. Argumenten que Facebook ven informació dels seus usuaris a altres governs, i que tot el que passa dins aquesta xarxa és impossible d'eliminar, queda registrat.

I aquí estem, a 4 de novembre. A punt de comprovar si tot ha sigut una broma o, per el contrari, tinc especial interès en comprovar les reaccions de la gent si aquesta xarxa desapareix. Jo mateix en sóc usuari habitual, i estic convençut de que el 85% de registrats únicament al Facebook es passaran a Twitter, Tuenti, Google+... No hauran après la lliçó. Vaja, se suposa que llavors s'hauràn de destruir una a una totes les xarxes socials?

L'objectiu d'aquest articles és d'opinió i discussió. És totalment imparcial i obert a totes les mentalitats.

Amb aquestes cartes sobre la taula, un servidor us deixa moure fitxa.

No us talleu! Records.

Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
No, avui ja som 5 de novembre i demà, a poques hores, 6...
5 Novembre 2011