Diferent
per en 15 Setembre 2011
1,117 Vistes

Sempre acabo donant voltes als mateixos temes.

És tan fàcil manipular la població que els governs fan el que els ve en gana. Abans de l'aparició de les comunicacions massives, a Roma, per exemple, s'organitzaven combats de gladiadors, animals, representacions de batalles glorioses vençudes, espectacles diversos i es repartia menjar als espectadors. Panem et circenses, s'anomena. D'aquesta manera ningú s'interessava en els problemes del règim o les mancances administratives que estaven tenint lloc. S'alimentaven i es divertien durant dies, no necessitaven res més.

 Actualment és més difícil manipular la població, ja que un sector petit pero significant té l'habilitat de pensar, d'expressar-se. I les telecomunicacions, informàtica i demés ha fet possible moure més informació de la que estava permesa. Però no impossible. Mirem a Julian Assange, fundador de Wikileaks, empresa que ha arribat a publicar més de 1,2 milions de documents vetats a la població, diversos vídeos sobre operacions militars i l'esperit divertit que hi ha, etc. I com ha acabat? Assange culpat de pederàstia, casualment. Podriem fer una interminable llista de personatges cèlebres assassinats per les creences o la informació que divulgaven.

Realment creieu que estem en una democràcia? Segons la filosofia que he après al llarg del meu curs acadèmic, la democràcia tendeix a la oligarquia, el govern d'uns quants, els més poderosos. I en això hem esdevingut. El que molesti caurà mort per alguna extranya situació, i la difusió del seu missatge també.

Fins a quin punt tenim llibertat d'expressió?

Sigues el primer a qui li agrada això.
Diego
Em penso que tens raó. Ens han venut una falsària idea de democràcia en la que només es vota cada quatre anys entre unes llistes imposades des de dalt, i on el dret a l'autodeterminació és negligit.
15 Setembre 2011