marcus
per en 4 Març 2015
43,146 Vistes

Amb el filet inserit toca acavar d'afinar l'arquejat exterior amb les ganivetes i deixar la supefície llisa i lliure de bonys o petites concavitats que hagin pogut anar sortint. No tinc fotos però és igual.

Després comencem a buidar i donar el gruix a la tapa. Aquest serà de 2,8mm. per tota ella excepte la zona de les efes que hauran d'estar a 3,5mm. i els ectrems a 4 i 4.5mm. Tampoc tinc fotos perquè em vaig oblidar de fer-ne, només dues del ppi de la etapa:

 

IMAG2785

IMAG2792

 

Ara bé una d'aquelles parts que m'agrada.

Ja he comentat que faré la viola a la meva manera, i això implica anar escollint com aniré fent cada cosa, sobretat la part de disseny i toquen efas.

He remenat per internet fins a la sacietat i vaig fer un recull de vaies efas de viola d'amore per escollir a veure quina una m'agradava, el resultat de la búsqueda és el que teniu a sota:

efas 1

efas 2

efas 3

Doncs n'hi va haver una que em va agradar només veure-la i a més va ser definitiu, només veure aquella efa ja no vaig haver de mirar-ne més, em va agradar de la 3a foto la 2a. La meva idea era naturalment dissenyar--la jo mateix però copiant-ne una de feta tenia més coses per afegir al bloc.

La foto de la viola que contenia la efa escollida era de l'instrument complet, és per això que la vaig obrir amb un programa de disseny gràfic i la vaig retocar per imprimir-la i adaptar-la al tamany de la efa del plànol:

IMAG2808

El programa es diu Inkscape, és de codi lliure iestà per linux, mac i windows.

https://inkscape.org/en/

inkscape

Bé, continuant amb el que deia...

Calco la efa escollida a un plàstic ransparent que faré servir de plantilla una vegada en retalli el perfil d'aquesta.

IMAG2812

IMAG2814

Ja puc traçar la efa a la tapa.

IMAG2815

I amb cutter i paper de vidre anar retallant i afinant...

IMAG2816 IMAG2817 IMAG2818

Aquí el resultat final:

IMAG2819

Publicat a: Arts