Marcel
#0
Que preferiu una Catalunya independent de l'Estat espanyol només o una Catalunya estat independent d'espanya i de la UE?
En el primer cas Catalunya seria un estat més de la UE com ara Holanda, Dinamarca... Mentre que en el segon cas Catalunya seria un estat com ara Andorra, Suïssa... però amb mar XD
Aquí us deixo un video per aclarir possibles dubtes de les diferents relacions d'estats amb l'UE.
http://www.youtube.com/watch?v=5B-99E6gYeQ
Amb la independència, què passa amb Europa?
ideo que explica els arguments pels quals Catalunya, amb la independència, seguiria formant part d'Europa. Basat en l'article "Europa, Europa" del col·lectiu Wilson.
Sigues el primer a qui li agrada això.
c3po
#1
Hola!
Per mi millor fora de la UE. Tinc dubtes però al menys valoraria la possibilitat.
Personalment estic a favor de la idea i en contra de la forma com s'ha executat.
Vídeo crític. Potser massa:
[youtube]Akwhyd9ozy0[/youtube]
Salutacions a tothom.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Marcel
#2
Déu ni do amb el vídeo!!!
"Personalment estic a favor de la idea i en contra de la forma com s'ha executat." Penso el mateix.
Abans era un partidari total de la UE i no m'haguès plantejat mai la possibilitat d'una Catalunya fora de la UE,. Per mi la UE era sinònim de progrès, democràcia, prosperitat i defensa de la diversitat front l'estat espanyol... però ara veig que no tan sols la UE no dona suport als anhels democràtics del poble Català sinó que actua com una super-estructura de buròcrates al servei unicament d'interessos econòmics. Si podem crear un Estat propi i que a més és totalment viable econòmicament com diuen tots els economistes internacionals doncs molt millor. La UE sembla un hipermercat, i de democràcia poca, en veritat els ciutadans no pintem res de res només som treballadors-consumidors d'aquest hipermercat però no decidim res, els únics que decideixen són 4 gestors i els seus encarregats-buròcrates...
Així ho veig jo.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Daniel OG
#3
Crec que esteu confonent Europa, UE (Unió Europea) i l'EEC (Unió Econòmica Europea).
Hauríeu d'explicar millor de quin organisme no voleu formar part (d'Europa és impossible a no ser que es traslladara el país físicament xD)
Jo crec que hem de formar part de la UE però no de l'EEC, com he explicat al meu blog: http://dani.flog.cat/resist%C3%A8ncia-idees-necess%C3%A0ries-sortir-crisi-regenerar-estat-economia-10554
Sigues el primer a qui li agrada això.
c3po
#4
Bones Free_Nations, Daniol. Molt de gust.
Free_nations:
Sí veritat? el vídeo està prou bé. Encara que donada la importància i complexitat del tema, prefereixo fugir de simplificacions i agafar totes les informacions amb pinces. M'ha agradat el teu punt de vista. Gràcies.
Daniol:
Personalment al dir UE em referia al organisme de govern principalment.
Vikipèdia
Però sigui com sigui crec que totes les idees són molt vàlides, tant la unió econòmica com política. Això sí, penso que el resultat està lluny del objectiu.
Jo només volia dir que penso que em de demanar explicacions i no treure conclusions de forma precipitada.
Ja donaré un cop d'ull més detingudament al blog. L'he mirat per sobre i està molt bé. Felicitats i gràcies.
Salut!
Sigues el primer a qui li agrada això.