Visualització sol post
Marcel
#1
Hem de tenir en compte que la suma de tots els escons ha de donar 135 que són el nombre de parlamentaris a escollir i que no s'escullen el mateix nombre a cada província que actua com a demarcació.
.........Barcelona: 85 diputats
.........Tarragona: 18 diputats
.........Girona: 17 diputats
.........Lleida: 15 diputats
I que degut a la llei electoral si no se seupera el 3% dels vots a la demarcació no s'obté escó. Tot i que en demarcacions com Lleida o Girona on hi ha menys escons a repartir el mínim de vots per obtenir un escó està al voltant del 5% o més.
Majoria absoluta 68 diputats. Actualment la composició del Parlament és aquesta. CiU 62. PSC 28. PP 18. ERC 10. ICV-EUiA 10. SI+Laporta 4. C's 3.
Començo la porra
CiU...64/ PSC...19/ PP...18/ ERC...15/ ICV-EUiA...12/ C's...4/ SI...3. Crec que les CUP no entraran o com a molt amb 1 per Girona però crec que farà que ERC no pugui arribar a ser la segona força política i també li restarà uns quants milers de vots a ICV-EUiA, tampoc crec que entri PxC tot i que a Barcelona hi estarà a prop. El PSC es fotrà una bona patacada i CiU ho aprofitarà junt amb la bona imatge que té en Mas per pujar uns quants escons i estar tocant la majoria absoluta per contra SI perdrà uns milers de vots a favor d'altres forces independentistes i entrarà justet i C's augmentarà una mica amb alguns ex PSC i PP.
Així és com crec que anirà la cosa.
.
..
...
Sigues el primer a qui li agrada això.