Xavier
#0
[justify]En un molt bon dia de novembre del 2010, un servidor i un amic seu de tota la vida vam anar a caçar bolets ... Concretament vam anar a les muntanyes de Prades, entre Vilanova de Prades i Prades.
El primer consell en arribar al lloc de la muntanya on volgueu fer de caçadors, és començar anar a menys velocitat amb el cotxe per triar el lloc puntual i idoni on parar i tenir el "campament base".
El campament base a de ser un lloc on es pugui aparcar el cotxe fora del voral de la carretera amb seguretat, tant per al nostre propi vehicle com per a tots els usuaris de la via. Quants cops em vist cotxes aparcats al mateix voral de la via i per transitar-hi em de fer maniobres ...
Un cop em aparcat en un lloc idoni i de seguretat, el primer que em de fer és apunta'ns en un paper el nom de la via i el punt quilomètric on ens trobem i envia'l via telefon mòbil mateix, a alguna persona de la nostra confiança per si ens passa qualsevol cosa i a l'hora prevista no em tornat que aquesta persona pugui trucar al servei d'emergències i indica'ls per on han de començar a busca'ns.
Acte seguit, em de mirar al nostre voltant i buscar un o més llocs de referencia per a ubica'ns nosaltres quan comencem a allunya'ns d'aquest "campament base", com poden ser uns aerogeneradors, algun castell, algun monestir, un cim singular, un tallafocs, etc. i per triangulació ens trobarem i trobarem el campament base.
Un cop tinguem fet tot això, ja podem fer l'activitat de caçar bolets. Però abans, més consells pràctics. Com ara el calçat i la vestimenta adequada per a aquesta activitat. Comencem pel calçat, preferiblement jo us recomano dur unes botes d'un quart de canya, tipus "botes militars", és lo millor, ja que d'aquesta forma en cap moment us entrarà terreta a dins la bota i tindreu els peus protegits, segurs i no hi haureu de pensar, si hi aneu amb botes de muntanya, calçat esportiu etc., al no tenir canya alta, molt probablement us entrara terreta i passareu més temps treien i posant-vos el calçat que no pas caçant bolets.
Mitjons llargs, però d'estiu encara que estigueu al mig de l'hivern, que als peus no se'n te de fred, més aviat es sue.
Texans, és lo millor, ja que és un teixit dur i resistent i us anirà bé si us heu de rebolcar pel terra.
Si porteu botes tipus militars, els texans per fora, sobretot, sinó us siran incomodes si us els poseu al interior de la canya de la bota.
En època de bolets, al cos, amb un camiseta de màniga curta i una sudadera prima en teniu de sobres, ja que a primera hora del mati fa molt de fred, i per això ens posarem un anorac de ple hivern, però a mig mati si el dia es solejat amb la camiseta i la sudadera prima en tindreu de sobres.
També us recomano dur protegides ambdues mans, amb guants, però uns guants que no fessin calor, però si que us protegeixin les mans i us serveixin per agafa-us amb seguretat tants a les branques dels arbres, com per arrossega-us per terra.
El ganivet que heu de dur, a de ser de fulla curta, amb cinc centímetres de fulla en teniu més que de sobres, i si podeu compreu-vos una funda, per a que no us calgui portar el ganivet tota l'estona a la ma, amb el perill que això suposa per a vosaltres mateixos com per a qui us acompanyi.
Bé, que tingueu sort ![/justify]
Sigues el primer a qui li agrada això.