Visualització sol post
Diego
#21
Aviam, Sergio i Albert:
Si no tinguéssim en compte la història (que sempre s'ha de tenir molt en compte, us agradi o no) potser semblaria que hi ha manca de respecte per les dues bandes, cosa que és certa, però només en part.
Aviam, des de la creació mateixa de les corones de Castella i Aragó, els primers han intentat conquerir militarment als segons (i no a l'inrevés). En tenim nombrosos exemples (Guerra dels dos Peres, Compromís de Casp, Guerra Civil Catalana, etc). Així, la intenció dels monarques castellans era la fagocitar aquests territoris.
A partir d'aqui, la Corona catalanoaragonesa no feu més que defensar-se, fins que va caure a principis del segle XVIII per conquesta militar, perdent tota la legislació, costums, cultura, modus vivendi, etc.
Com bé diu en Víctor, sobretot a partir del segle XIX, l'estat, mitjançant la centralització política l'estat es va dedicar a anorrear i posteriorment esborrar qualsevol rastre de catalanitat, i això continua fins els nostres dies.
Durant tot aquest temps, els catalans (i/o valencians) han patit morts, tortures, persecucions, escarni i mentides.
Davant la veritat històrica no es pot seguir defensant l'estat espanyol des dels Països Catalans. Fer-ho, és col·laborar amb l'enemic.*
*L'estat federal espanyol és una entelèquia.
I no, no es pot ésser neutral o dir que no m'importa la política, per què a tots ens influeixen els designis del poderosos i n'hem d'actuar en conseqüència.
Sigues el primer a qui li agrada això.