Daniel OG
#0
Frases i declaracions històriques de personatges espanyols en contra de Catalunya, els catalans i el català; sense dissimular. Això pensen de debò:
* 1625 Conde Duque de Olivares: «Ahora que os hemos asimilado y no tendréis de gastaros dinero en lucha contra nosotros, parece razonable que nos paguéis con impuestos».
* 1725 José Patiño: «... es bien notoria la obstinación y barbaridad de este pueblo criminal (Catalunya)...».
* 1906 Revista Ejército y Armada: «Hay que castellanizar a Cataluña. Hay que pensar en español, hablar en español y conducirse como español, y esto de grado o por fuerza».
* 1907 La revista militar: «El problema catalán no se resuelve, pues, por la libertad, sino con la restricción; no con paliativos y pactos, sino por el hierro y por el fuego».
* 1927 Juan Llarch: «Obligar a usar el castellano en Cataluña es hacerles un favor paternal, como lo es obligar a un niño corto de vista y revoltoso, a ponerse unas gafas».
* 1934 Manuel Azaña: «una persona de mi conocimiento asegura que es una ley de la historia de España, la necesidad de bombardear Barcelona cada cinquenta años».
* 1938 General Queipo de Llano: «Transformaremos Madrid en un vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar».
* 1939 Governador Militar Aymat: «¡Perros catalanes! ¡No sois dignos del sol que os alumbra!».
* 1968 Luis de Galinsonga: «Todos los catalanes son una mierda».
* 1968 Manuel Fraga Iribarne: «Cataluña fué ocupada por Felipe IV, que la venció, fué bombardeada por el general Espartero, que era un general revolucionario, y la ocupamos en 1939 y estamos dispuestos a coger de nuevo el fusil. Por consiguiente, ya saben ustedes a que atenerse, y aquí tengo el mosquete para volverlo a utilizar».
* 1977 Jorge Carreras Llansana: «En Cataluña no hay más que españoles que viven y trabajan. Un español que viene aquí, viene a una región española y jamás puede ser considerado como inmigrante».
* 1981 Santiago Bernabéu: «Me gusta Cataluña a pesar de los catalanes».
* 1984 Leopoldo Calvo Sotelo: «Hay que fomentar la emigración de gentes de habla castellana a Cataluña y Valencia para así asegurar el mantenimiento del sentimiento español que comporta».
* 1984 José Prat: «Los catalanes sólo son importantes cuando escriben en castellano».
* 1984 Felipe González: «El terrorismo en el País Vasco es una cuestión de orden público, pero el verdadero peligro es el hecho diferencial catalán».
* 1986 José Rodríguez de la Borbolla : «Los andaluces son lo bastante inteligentes para no confiar en los catalanes».
* 1992 Aleix Vidal Quadras: «Només una ment malaltissa pot concebre la segregació de Catalunya».
* 1993 Pedro Pacheco: «Vascos y catalanes son buitres prestos a recoger la carroña».
* 1994 Mercedes de la Merced : «Me preocupa que la Guardia Civil pueda llegar a depender de Jordi Pujol, hoy Presidente de la Generalitat, y mañana de cualquier loco que la pueda presidir».
* 2001 Txiqui Benegas: «Para mi, ser nacionalista y ser culto e inteligente, es incompatible».
* 2001 Juan Carlos I: «... a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano; fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo por voluntad libérrima, el idioma de Cervantes».
* 2005 Rodríguez Ibarra: «No les da vergüenza?, ¿Se puede ser tan cretino? (!)
¿Falta dinero para la sanidad? Pues no se lo hubieran gastado ustedes en tener una policía autonómica, no se lo hubieran gastado ustedes en tener tres televisiones. Cada uno se lo gasta en lo que quiere, pero después no vengan ustedes llorando, amigos. (...) No conozco ninguna
partida presupuestaria que diga: transferencia de renta de esta región a ésta. Y si existiera, que por favor me borren. Que se metan los cuartos donde les quepan».
* 2006 César Vidal: «Un valenciano que se considere catalán es como un judio que admirara a Hitler».
* 2006 Alfonso Guerra: «Nos hemos cepillado el Estatut».
* 2008 L'alcalde d'Agón (Aragó): «¡Que los catalanes se mueran de sed, los jóvenes estan hartos de la opresión catalana», «Es muy probable que el pueblo se tome la justicia por su mano y destruyan las tuberías del trasvase y otras instalaciones, si no reciben justa recompensa por las molestias que la Generalitat ha causado».
* 2009 Alicia Sánchez Camacho: «No podem permetre que el català sigui la llengua vehicular a les escoles».
Sigues el primer a qui li agrada això.
Albert
#8
El problema és que en este tema es rebosa moltes vegades radicalisme per les dues parts i es demonitza a l'altre. Ho fan uns i la resta va darrere com borregos.
No pretenc ofendre a ningú amb aixó que conste, pero es diuen moooltes tonteries en este tema.
Però és veritat que Catalunya té una llengua i unes tradicions que des de Madrid s'han tractat d'ofegar des de sempre. Nació o no nació, però aixó és innegable.
Sigues el primer a qui li agrada això.
JumpyOi
#9
NO sabia això Da xD
En Zapatero, fa spam de flog.cat? xDDD
Sigues el primer a qui li agrada això.
Daniel OG
#10
I què és respectar Espanya? És un concepte bastant eteri.
Jo respecte Espanya?
Sigues el primer a qui li agrada això.
Marina
#11
quan ells deixin de donar pel cul. però porten 300 anys així i li han agafat gustet, no crec que parin així com així.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Albert
#12
A vore, és fàcil.
Tot comença quan a Madrid s'adonen q a Catalunya tenen llengua pròpia, tenen tal i qual. Arriben i la prohibixen per evitar revolucions, que es trenqui Espanya (") i tal i qual.
Els catalans estan molestos, la armen. La sol·lució des de Madrid és bombardejar-los i tal i qual. Els catalans des d'aleshores es caguen en les mares dels espanyols. Arriba eixa fauna anomenada 'polítics' i utilitzen l'odi en el seu favor (no tots, eh, però molts si).
A Madrid, polítics i no polítics (i tal i qual) s'enteren de que a Catalunya es caguen en ells i no els fa puta gràcia. Comencen a cagar-se en els catalans i tal i qual. I els polítics de Madrid apretant més la corda.
La resta és demagògia, estupidesa i història.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Marina
#13
home doncs no és tan fàcil. tenir una llengua pròpia no és motiu per les barbaritats que fan. I des de sempre ha estat així. La setmana passada el ministre de foment diu que com que estem en crisi i hem de reduir despeses, les obres de les carreteres catalanes es paren. 1714 - 2010.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Albert
#14
Si tenir una llengua pròpia motiva el posar-se rebeldes davant dels señoritos de Madrid, si que es motiu, així funciona Ejpanya des de sempre.
El país més avançat d'Àfrica dsp de Sudàfrica.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Daniel OG
#15
Amb això últim només puc dir: Amén, Torkemada, Amén! (oe)
Sigues el primer a qui li agrada això.
Victor
#16
La nació espanyola és un invent del liberals del segle dinou. No pense respectar els seus dogmes.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Daniel OG
#17
Sí, en concret de Isabel i Fernando, tanto monta monta tanto. Es van inventar l'estat espanyol així perquè sí, perquè li va eixir dels collons.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Albert
#18
La nació és un invent. Siga somalí, canadenca, espanyola o catalana. Sols serveix per a donar bases als polítics més xarraires. Fonamenteu la política en coses reals, per favor. Si em dieu que Catalunya s'ha d'independitzar perquè té dèficit, perquè no rep diners suficients, perquè en ocasions es saboteja el català, etc, vale, m'ho puc creure. Però independitzar-se perquè és una "nació"... no sé jo. És com dir que l'Alemanya protestant hauria de separar-se de la catòlica.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Victor
#19
Digues el perquè no podem definir-nos com a nació, des de el poble, no com a un invent per a lligar un grup de territoris. A més, el ser una nació, que ho som, no és l'únic argument, però inclou la idea que tenim una cultura i llengua pròpies que no poden encaixar amb les Espanyes. El problema és la idea de Estat-Nació, que tan arrelada té l'estat espanyol i que si no aprèn a entendre l'estat com a un conjunt de nacions i no és deixa d'unitarismes els ho ensenyarem nosaltres per la via ràpida.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Dèlia
#20
I no en tenim, de raó? El despreci cap a l'imperialisme espanyol encara atormenta a molts catalans/es, inclós als propis espanyols/es, no obstant la satisfacció que els hi feia als soldats tenir el poder de fer tot allò que volguessin en terres catalanes (de robar, a violar i matar) no era suficient. L'espanyolisme havia d'arribar més lluny, havia de mostrar del que era capaç, el seu poder. I així, no només el poder espanyol, sino també el francés van exercir diferents formes de pressió importants que van interferir a l'evolució interna de la nostra societat. L'ocupació Espanyola del 1707-1714 marcà la pèrdua total de la sobirania, i la subordinació a les lleis de Castella, mentre que la dominació francesa es mantenia a Catalunya nord.
No és però el seu imperialisme l'únic motiu de despreci que rep Espanya, sino el règim franquista que tant va oprimir a la població catalana, i on, actualment, pots veure algun dels seus famosos rostres al poder actual.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Diego
#21
Aviam, Sergio i Albert:
Si no tinguéssim en compte la història (que sempre s'ha de tenir molt en compte, us agradi o no) potser semblaria que hi ha manca de respecte per les dues bandes, cosa que és certa, però només en part.
Aviam, des de la creació mateixa de les corones de Castella i Aragó, els primers han intentat conquerir militarment als segons (i no a l'inrevés). En tenim nombrosos exemples (Guerra dels dos Peres, Compromís de Casp, Guerra Civil Catalana, etc). Així, la intenció dels monarques castellans era la fagocitar aquests territoris.
A partir d'aqui, la Corona catalanoaragonesa no feu més que defensar-se, fins que va caure a principis del segle XVIII per conquesta militar, perdent tota la legislació, costums, cultura, modus vivendi, etc.
Com bé diu en Víctor, sobretot a partir del segle XIX, l'estat, mitjançant la centralització política l'estat es va dedicar a anorrear i posteriorment esborrar qualsevol rastre de catalanitat, i això continua fins els nostres dies.
Durant tot aquest temps, els catalans (i/o valencians) han patit morts, tortures, persecucions, escarni i mentides.
Davant la veritat històrica no es pot seguir defensant l'estat espanyol des dels Països Catalans. Fer-ho, és col·laborar amb l'enemic.*
*L'estat federal espanyol és una entelèquia.
I no, no es pot ésser neutral o dir que no m'importa la política, per què a tots ens influeixen els designis del poderosos i n'hem d'actuar en conseqüència.
Sigues el primer a qui li agrada això.
quety balague
#22
Ja em perdonareu però crec que tambè tenim que pensar en positiu i no sempre mira el que diuen contra catalunya.
Jo us deixo un comentari de Voltaire sobre catalunya
En "El Siglo de Luís XIV" (capítulo XXIII) se lee: "Cataluña puede prescindir del universo entero y sus vecinos no pueden prescindir de ella".
L'odi sol serveix per perdre el temps. Crec que ara no es temps d'odiar sinó de lluita pel que realment volem.
Sigues el primer a qui li agrada això.