Daniel OG
#0
La Generalitat Valenciana està, últimament, tenint grans problemes per a fer front a innombrables deutes en tots els àmbits.
Els deutes de la generalitat arriben a sumar 15.356 milions d'euros segons el Banc d'Espanya (el que suposa un 15,1% de tot el PIB valencià - això significa que per cada 50 € que té Paco Camps, en deu 7.55 €)
* Els serveis centrals de la Conselleria de Sanitat han patit tallades del subministre elèctric per part d'Iberdrola per valor de cents de milions de €, la xifra exacta no es coneix degut a la gran opacitat dels comptes.
* També s'ha tallat subministrament en diverses ocasions a les estacions de tramvia de Terra Mítica i Benidorm, de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).
* FGV acumula uns deutes en la gestió de 1130 milions de €
* Els jutjats de Llíria també van ser requerits a cessar el subministrament elèctric.
* 160 treballadors de l'Institut Valencià del Discapacitat (Ivadis), dependent de la Conselleria de Benestar Social, no van cobrat la nòmina de juny ni la paga extra fins dos mesos després
* L'empresa que s'ocupa del catering a l'Ivadis acumula una suma d'incobraments d'un milió d'euros.
* 70 becaris de Ràdio-Televisió Valenciana encara no han cobrat els 1.000 euros mensuals de juny ni juliol.
* La Generalitat va publicar fa unes setmanes, amb 8 mesos de retard, els comptes de 2009, que mostren 2009 un dèficit de 1.500 milions d'euros i més de 2.133 milions pendents de pagament
* La majoria de contractistes de la Generalitat denúncia que la mitjana de per cobrar de l'Administració autonòmica és de dos anys
* Pares d'alumnes de nombrosos centres han hagut de fer-se càrrec del pagament de les despeses dels menjadors escolars
* La Generalitat Valenciana té despeses compromeses que ronden els 30.000 milions d'euros.
* Els advocats d'ofici s'han manifestat en vàries ocasions en diferents punts del país per demanar que s'els pagaren els salaris
* Les universitats valencianes es veuen obligades a recórrer a préstecs privats per fer front a les nòmines, i veuen com la Conselleria d'Educació continua sense pagar tots els retards de la seua contribució.
* Les societats musicals s'han vist atropellades al veure que s'ha retallat el 35% del pressupost d'aportació del consell a aquestes societats.
* Segons el Fenin, la Generalitat tarda en pagar a las empreses que li serveixen productes una mitjana de 402 dies, molt més que la mitjana estatal de 276 dies.
* Entre els anys 2006 i 2009, Sanitat valenciana va sumar 576 condemnes per no haver pagat 193.614 factures. La xifra total endeutada i que ha hagut de pagar per sentències firmes, va ascendir a 424,8 milions d'euros, més altres 51,9 en concepte d'interessos de demora, el que representa un total de 476,7 milions.
* El megahospital de 1.000 habitacions individuals que la Generalitat ha construït al barri de Malilla de València i que ha costat 400 milions d'euros, té problemes també amb el concurs de mobiliari, ja que cap empresa vol assumir el cost d'una contracta tan gran sense saber quan cobrarà.
* Un informe de la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada va avalar que la Generalitat va ésser la responsable entre els anys 2003 i 2007 del 25% de tot el deute estatal de l'àrea sanitària.
* El finançament de la Llei de Dependència del Govern valencià s'ha traduït en una ralentització del seu inici al País Valencià per no tensar més el delicat estat dels comptes. Mentre ja hi ha reconegudes 76.828 persones amb dret a rebre ajudes de la Dependència, només les perceben de forma efectiva 46.094. Les 30.734 restants porten entre tres i sis mesos esperant que la Generalitat pagui la seva prestació per cura familiars, l'ajuda a domicili o el servei al que tenen dret.
* El gruix de les ajudes corresponents a 2009 de les associacions de salut mental no es va liquidar fins al mes de juny en moltes de les entitats, la qual cosa les va posar a la vora de la desaparició.
* Els tres sindicats majoritaris de l'ensenyament públic (STEPV, CCOO i UGT) han amenaçat amb una denúncia davant la Fiscalia si el Consell executa la seva amenaça de retallar els pressupostos en uns 75 milions d'euros. Els retalls afectaran, entre altres, a l'ensenyament en valencià, als professors de suport i de reforç i als de formació professional. La massificació a les aules arribarà als 35 alumnes per classe, a causa de la negativa de la conselleria a enviar més professors i crear dos grups per cada classe amb un excés d'alumnes.
* El manteniment de les seus judicials, per exemple, és mínim. A la Ciutat de la Justícia de València, no s'arreglen avaries en els banys, no es reposen pestells, passen setmanes fins que un fluorescent o una bombeta que no funcionen són canviats, els jutjats i la Fiscalia han passat més d'un mes sense reposició de folis, perquè el proveïdor porta més d'un any de factures sense cobrar
* Els sindicats denuncien que la Conselleria de Justícia deixa sense pagar a un proveïdor i convoca concurs per a aquest mateix servei al qual es presenta un proveïdor diferent amb el que comença a contraure una altra deute. S'estranyen que els jutjats no estiguin plens de reclamacions no només pel pagament pendent sinó per l'estafa que suposa contractar sabent que no es pagarà en el termini acordat.
* Una de les coses més greu i visible és la reducció del personal interí, que des de fa poc més d'un any s'ha reduït en un 40%, segons fonts sindicals. La majoria dels serveis (com els mestres de primària, els reforços en els jutjats de Violència, als jutjats d'Executòries, en els de Mercantil o a la mateixa Fiscalia) es renovaven cada sis mesos. Ara, es renoven cada quatre, deixant dos mesos sense cobrir.
El govern valencià, per intentar fer front a tots aquests problemes de gestió econòmica, ha introduït per la porta de darrere la figura d'una caixa única per fer front als problemes de tresoreria, això és, que es podran retallar costs d'unes àrees per compensar la falta de diners en altres sense donar cap informació.
En definitiva, si la generalitat fóra una empresa privada, ja hagués sigut intervinguda i liquidada.
Nosaltres els ciutadans restem impassibles.
Font: El País i diversos diaris
Sigues el primer a qui li agrada això.
Diego
#1
La culpa la té zetapero.
[Mode Campsnal Xou off]
Sigues el primer a qui li agrada això.