Notícia cultural.
Novetat editorial: llibre sobre el doblatge a València, de Vicent Artur Moreno: "La dècada prodigiosa. Una odissea de l’espai comunicatiu valencià. Els orígens del doblatge a RTVV (1989-2000)", València: Denes Editorial, 2010.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Albert
#1
És una pena que realment el doblatge a València no sigui massa comú (afortunadament Punt 2 encara hi ha fet un avanç en les sèries d'animació) però encara es pot seguir molt més endavant.
Sigues el primer a qui li agrada això.
En efecte, tens raó. Vull dir "en valencià", però la gran part, si no tota, de la producció de doblatge al País Valencià es fa a la ciutat de València. En fi, un error poc important, però gràcies per la correcció.
Ja he començat a llegir el llibre i em sembla ben interessant. Els primers capítols, l'autor els dedica a fer una reposada i àmplia visió del valencianisme polític, social, cultural... del segle XX. Un llibre engrescador!
Sigues el primer a qui li agrada això.
Una de les perles d'aquest llibre:
pàgina 46: “El PSOE i el PP no han volgut doblar en català perquè acceptar la llengua pròpia en els “mass media” implica un esforç notable. A més, amb la seua renúncia, també impedien crear un espai comunicatiu propi. Van impedir que la valenciana fos una manera de veure el món”.
Tot queda clar: l'espanyolisme és l'actual vencedor, i ens hi hem d'esforçar perquè no acabe sent el vencedor final. Ànim!
Sigues el primer a qui li agrada això.