Daniel OG
#0
Encara que el Jutjat núm 14 de Barcelona ha prohibit la consulta sobre la independència de Catalunya que l'Ajuntament d'Arenys de Munt preveia celebrar el 13 de setembre i que ahir mateix va estar denunciada per l'Advocacia de l'Estat Espanyol.
La jutge va assumir els arguments de la Delegació del Govern a Catalunya, que al·legava que només l'Executiu central pot autoritzar consultes populars i que la matèria sobre la que pregunta el referèndum no era de competència exclusiva municipal.
Malgrat la sentència dictada per la part més espanyolista de l'Estat Espanyol, l'alcalde de la localitat, Carles Móra, ha assegurat que es mantindrà la consulta, donat que l'únic que suspèn el jutge és l'acord que va adoptar el ple municipal d'Arenys de Munt, en què el consistori expressava el seu suport a la consulta i, a més, cedia uns locals de titularitat municipal per a que es poguessin instal·lar les urnes.
"El que farà l'Ajuntament és no cedir la sala municipal, la consulta es podrà fer, però en un altre lloc", ha assegurat Móra. "El fet que un jutge suspengui l'acord del ple no suspèn la consulta", va dir Mora, que va assegurar que durant els últims dies, entitats de la localitat han ofert als organitzadors de la consulta les seves instal·lacions.
Móra també ha revelat que almenys una trentena dels 8.000 habitants de la localitat ja han votat per correu, ja que el dia de la consulta no preveuen estar a Arenys de Munt per ser pont.
El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha expressat el seu suport a "tots els alcaldes de Catalunya i dels Països Catalans" que impulsin consultes sobiranistes, com la Arenys el 13 de setembre, i la que estudia celebrar Serós (Lleida).
Fonts editades: http://www.publico.es/248530/juzgado/prohibe/consulta/soberanista/arenys/munt
Sigues el primer a qui li agrada això.