S'han donat molts casos de pregunta, i sovint a algú li costa trobar la resposta.
Jo, abans d'independentista, em considero catalanista. Això vol dir que principalment vull que es reconegui el dret d'uns ciutadans a poder expressar-se amb total llibertat en la llengua que els seus pares els hi han ensenyat iq ue la seva cultura i història no sigui només un pàgina més d'un llibre.
Suposo que amb aquest sentiment crec que la Independència ens podria dur a una situació més o menys com la que demano.
I tu, per què ets independentista? I si no ho ets, per què no?
Sigues el primer a qui li agrada això.
acuditscatalans
#1
És una pregunta facil però molt complicada a la vegada...
Soc independentista per moltes raons, com ara per poder conservar la part cultural (totes les tradicions populars dels PPCC), conservar la llengua (la llengua espanyola ens esta invaïnt, cada cop que veus un killo parlar espanyol, un immigrant que no sap ni que vol dir catalunya...), part economica (espanya es queda molts dels diners que nosaltres paguem), historicament no som el mateix (abans de 1714 no erem espanyols)... i tot això em diu que jo no soc igual que la resta d'espanyols...
Sigues el primer a qui li agrada això.
Diego
#2
Per què l'estat espanyol és una mentida
Sigues el primer a qui li agrada això.
Aina
#3
sí, jo em considero catalanista sobretot.
encara que tinc sentiments cntradictoris: en part veig com ens maltracten a cadenes com telemadrid o tele5, i em sento una mica fora de lloc, però per l'altra parlo amb gent de fora i em sento orgullosa de poder parlar amb ells, d'entendre'm.
Per tant em considero catalanista(abans que espanyola soc catalana) a favor del bilingüisme, però amb molta moltíssima preferència al català, la meva llengua
Sigues el primer a qui li agrada això.
Eloi
#4
Per mi és senzill.
Sóc Català, per tant vull el millor pel meu país: Catalunya.
Per tant, sóc catalanista.
Com que crec que el millor per Catalunya és la independència,
sóc independentista!
VISCA CATALUNYA!
Sigues el primer a qui li agrada això.
Olga Cor
#5
apa mira tu què bé! estic d'acord amb tots!
jo tamb sóc més catalanista que altra cosa, la meva il·lusió al món és parlar el català sense que em preguntin perquè ho faig!
vagi bé!
petonarros!
Sigues el primer a qui li agrada això.
Marina
#6
per moltíssimes raons: la més important és que això es porta el cor, perquè ens roben els diners, perquè som una nació amb llengua, caràcter, tradicions i costums diferents i pk no em sento identificada amb el meu D.N.I on posa que soc espanyola
i molts punts i etecés ..
muaaaa
Sigues el primer a qui li agrada això.
#7
molt bones! com sempre que llig alguna cosa com la que tú has posat m'ha vingut la pregunta de sempre: vols la independència del teu país, Catalunya? i on ens deixes al País Valencià i a Les Illes? perquè jo tinc ben clar que vull la independència de la mateixa manera que sé que no sóc de Catalunya, sinó del País Valencià. M'agradaria saber el perquè hi ha gent que ens exclou.
Vinga, gràcies.
Salut i revolta
Sigues el primer a qui li agrada això.
#8
Val, el meu missatge anava dirigit a fcbarcelon_09, que no sé com es respon a un comentari xD
Sigues el primer a qui li agrada això.
Daniel OG
#9
Benvinguda a la pàgina.
Efectivament, com diu l'Erik sóc del País Valencià així que aquí tenim bastant protagonisme. :D
Però al que ella es referia a que molta gent diu que vol la independència per a Catalunya però sense dir res sobre la resta (País Valencià, Illes, etc.)
Jo crec que és més per vagueria i desconeixement que per altra cosa com ganes d'excloure.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Eloi
#10
Jo no excloc a ningú mai.
Per mi Catalunya va des de la Franja fins les Illes i l'Alguer, i des del Rosselló fins Alacant i el Carxe. Per mi només té un nom.
Sigues el primer a qui li agrada això.
Aina
#11
des que vaig escriue el primer comentari aquí han passat moltes coses.
Segueixo sentint els espanyols propers, però sento que catalunya és diferent. Per arribar a ser alguna cosa hem d'avançar sols, dins Espanya som un gran poder, crec que podem arribar a ser-ho fora.
A més, estic farta de males mirades per expressar el que penso, de crítiques continues a la meva cultura. ells no hi tenen vot, aquí, som nosaltres els que hem de decidir QUÈ és el que volem.
Sigues el primer a qui li agrada això.