Visualització sol post
Nami swuan
#1
hola nounen,
en primer lloc m'alegre moltíssim que vullgues fer servir esta xarxa social per aprendre català, perquè el govern, almenys el govern valencià, ens està posan cada cop més difícil que la nostra desendència puga tenir una educació digna en català.
en referència als dubtes que tens:
1- el "en" fa funció de possesiu. en castellà esta característica no està i pot ser un poc embolic. en els examples que tu poses, "tinc un llibre"-> tengo un libro (traduït) frasse acabada. "en tenim prou" --> tenemos suficiente (traduït) . en este cas diries tenemos suficiente (arroz) o tenemos suficiente (bebida). En castellà, no trobes q a "tenemos suficiente" li falta el substantiu per a que siga una frasse ben acabada? doncs en català el "en" té ixa funció, quan ens referim a la cosa de la què es parla, per a no tenir que posar altre cop el substantiu. Et pose exemple:
persona 1: Voleu més llet?
persona 2: no , en tenim prou.( en compte de no, tenim prou llet)
2- el "hi" és un article indefinit, que parlant no s'usa, però a l'hora d'escriure s'ha d'usar. En general, substitueïx al lloc(en este cas el lloc que vas anar és barcelona).
però vaig anar-hi a barcelona no seria correcte. Les correctes serien: Vaig anar a Barcelona o Vaig anar-hi.
En este cas el -hi substitueix a Barcelona.
No sé si m'he explicat bé, tampoc sóc filòloga xD
Sigues el primer a qui li agrada això.