per en 27 Setembre 2018
919 Vistes

 

C:\Users\Cristina\Documents\Cristina\clientes\escola pejoan\higienista-dental (1).jpg

Amb cada nou any escolar, augmenta el nombre d’alumnes que es decanten per la Formació Professional i el sector de la formació professional sanitària segueix encapçalant la llista de més sol·licituds de matrícula. El motiu sembla clar: l’alta ocupabilitat que presenta aquest tipus de formació i aquest sector pel que fa a altres camps i títols universitaris.

I és que, en el sector de l’odontologia, dos terços dels professionals ocupen llocs relacionats amb la seva formació acadèmica, la qual cosa representa una taxa d’ocupabilitat del 65%. I segons dades del Ministeri d’Educació, els estudis d’Odontologia més demandats es troben a Catalunya, ja sigui per obtenir una titulació universitària com una altra especialitat. En aquest sentit, una de les més demandades aquests últims anys és, sens dubte, el curs d’higienista dental.

Què aprendràs estudiant higiene bucodental?

Durant la formació en el curs superior d’higiene bucodental els alumnes s’especialitzaran per poder dedicar-se professionalment a aquest sector. Durant aquest període, que combina part teòrica i part pràctica, els alumnes adquiriran els coneixements i les destreses necessàries per ajudar a l’odontòleg i per realitzar altres tasques preventives, on s’inclouen les neteges bucals, segellar fissures presents en els molars per prevenir l’aparició de càries i realitzar fluoracions , així com els exàmens radiològics. Tot això representa qualitats necessàries per poder acreditar la capacitació necessària per ser considerat un professional degudament format.

Quines sortides professionals obre aquesta formació?

Com a estudiant graduat en higiene bucodental, a nivell laboral, estaràs acreditat per accedir a diferents llocs de treball, entre els quals es troben:

  • Higienista dental

  • Educador/a sanitari/a

  • Comercial dins de la indústria dental

  • Responsable tècnic/a en departaments de recerca i desenvolupament (R+D) de productes dins de la indústria dental

Des del plànol educatiu, la formació professional en aquesta àrea obre el camí a:

  • Altres cursos d’especialització professional

  • Altres cicles de Formació Professional de Grau Superior, amb possibilitat de convalidacions de mòduls formatius.

  • Qualsevol estudi universitari oficial de grau, no solament els relacionats amb l’odontologia (encara que dins del mateix camp es podrien establir convalidacions d’acord a la normativa vigent).

Quines són les vies d’accés?

dentista-examinar-dientes-de-un-paciente

Com en qualsevol curs de Grau Superior en Formació Professional, les diferents opcions per accedir a aquests cursos passen per les següents vies:

Accés directe:

  • Amb el Títol de Batxillerat, o amb certificat acreditatiu.

  • Superant el segon curs de qualsevol modalitat de Batxillerat experimental.

  • Posseir un Títol de Tècnic (Formació Professional de Grau Mitjà).

  • Posseir un Títol de Tècnic Superior, Tècnic Especialista o equivalent.

  • A través del Curs d’Orientació Universitària (COU).

  • Amb Titulació Universitària o equivalent.

També s’hi pot accedir mitjançant una prova de nivell corresponent; és a dir, la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys o la prova d’accés a cicles formatius de grau superior a partir dels 18 anys.

Com ja hem indicat i tal i com avala el mapa laboral que l’any 2015 va elaborar el Ministeri d’Educació, els índexs d’ocupabilitat de la Formació Professional milloren cada any i no paren de revaloritzar-se com a eina d’aprenentatge per a alumnes, que troben gràcies a aquesta via millors condicions laborals i salarials que amb altres models d’educació especialitzada.

Sigues el primer a qui li agrada això.