per en 12 d'Abril 2017
2,249 Vistes

La leucèmia és una malaltia de la sang per la qual la medul·la òssia produeix glòbuls blancs anormals, denominades cèl·lules blàstiques leucèmiques o cèl·lules de leucèmia.

Aquestes cèl·lules es divideixen reproduint-se a si mateixes, el que genera una proliferació neoplàsica de cèl·lules alterades que no moren quan envelleixen o es fan malbé, de manera que s'acumulen i van desplaçant a les cèl·lules normals.

Aquesta disminució de cèl·lules sanes pot ocasionar dificultats en el transport de l'oxigen als teixits, en la curació de les infeccions o al control de les hemorràgies.

Per tant, és crucial saber com es manifesta la leucèmia i posar molta atenció als següents símptomes:

Fatiga i debilitat de la persona
Aquests també són els símptomes de l'anèmia, no producció de glòbuls vermells. És possible que et sentis una mica cansat, però de vegades, els atacs de cansament poden ser més severs.

Pèrdua de gana

La manca d'alè freqüent dels pacients. Comencen a panteixar quan caminen o parlen. De vegades, mobilitzar-d'un costat a un altre dins de la seva llar pot ser una tasca difícil per a ells.

Lesió sense motiu aparent
Poden sorgir blaus sense cap raó. De vegades, un lleuger cop n'hi ha prou per a produir un gran hematoma. Són ocasionades per la falta de trombòcits. Gairebé sempre, els blaus apareixen a les cames i braços.

Sagnat inusual
La freqüent hemorràgia nasal, les genives i altres òrgans també poden ser símptomes de la leucèmia. Petèquies (vessaments vasculars cutanis) Generalment, es deuen a la fragilitat dels capil·lars de la pell. Cada vegada que aquests petits vasos es trenquen, es perd una petita quantitat de sang, creant punts vermells a la pell.

La inflamació de genives
Els doctors primer busquen aquest símptoma quan sospiten de leucèmia. Pots sentir incomoditat i laxitud en les genives, així que també pots trobar aquests símptomes. Impressió d'un estómac inflat i ple Els doctors criden a això "sacietat ràpida". La inflamació de la melsa et fa sentir com si haguessis menjat massa.

Molèstia i dolor al costat esquerre de la part superior de l'estómac

La inflamació de la melsa pot causar molèsties o fins i tot dolor agut a l'estómac. No has de aguantar aquest dolor, ja que la melsa pot ser causant de la mort del pacient. febre alta Un quart de tots els pacients de leucèmia té aquest símptoma. A més, la febre subfebril (al voltant de 37°C) és un signe d'infecció i d'un sistema immunològic debilitat.

Ssuors nocturns
Un signe de moltes malalties és l'abundant sudoració nocturna. Per tant, si has estat suant molt mentre dorms últimament, consulta amb el teu metge tan aviat com sigui possible.

Migranyes i mals de cap
Els mals de cap aguts són un símptoma molt freqüent, però molt perillós, de leucèmia. Poden estar associats amb anèmia o fins i tot amb un atac cerebral letal.

Pal·lidesa
La somnolència, debilitat i la falta de gana, en els pacients sovint es tornen antinaturalment pàl·lids, que és el que també comporta l'anèmia.

Malestar en el sistema ossi
L'inici de la leucèmia és en la medul·la òssia. Així que, si de cas sents alguna cosa, de lleuger a agut, un dolor sever, consulta al metge.

Ganglis limfàtics Inflamats

Revisa el teu cos: les aixelles, coll i les àrees de l'engonal buscant els ganglis limfàtics indolors, però rarament inflamats. Les teves glàndules i amígdales poden inflar-se i encongir-quan tens una infecció, però si segueixen creixent, pot ser el símptoma de limfoma o leucèmia.

No t'alarmis si has trobat que tens alguns d'aquests símptomes mostrats. Amb major freqüència o no. Aquests són els símptomes d'un sistema immunològic feble i altres malalties. No obstant això, t'aconsellem que et facis una revisió completa, ja que qualsevol malaltia és més fàcil de prevenir-la que en haver de tractar-la.

Sigues el primer a qui li agrada això.