per en 9 Setembre 2016
1,333 Vistes

Sens dubte el blanquejament dental és un tractament que està de moda i cada vegada va a més. El creixement dels últims anys en l'interès per lluir un somriure blanca s'ha disparat gràcies sobretot a la indústria del cinema i la moda, que sempre ens presenta models amb somriures blanques i això desemboca en l'interès que tenen cada vegada més persones en saber com blanquejar les dents.

En aquest article veurem com blanquejar les dents de diferents formes, unes més tecnològiques i professionals i altres més rudimentàries i de dubtosa eficàcia i seguretat.

Per començar, el fet de blanquejar les dents no es refereix a pintar-los ni a netejar-los, es refereix a l'aclarit del to de l'esmalt dental que recobreix les dents. Aquest procés no serà igual en totes les persones, ja que cadascuna té el seu esmalt dental amb un color i un estat de salut diferent, de manera que els mètodes per blanquejar les dents han de ser personalitzats.

Blanquejar les Dents de forma Professional:

Aquesta és sense cap dubte la forma més segura que pots trobar per blanquejar les dents, ja sigui des del punt de vista de la salut i evitar riscos innecessaris, com des del punt de vista dels resultats que pots aconseguir, ja que d'aquesta manera podràs assegurar els millors resultats possibles.

Per blanquejar les dents professionalment, el tractament s'ha de dur a terme i supervisat per un odontòleg professional. Principalment tenim dos mètodes de blanquejament professional; en clínica ia casa:

  • En clínica: El mètode de blanquejament dental a clínica consisteix en la utilització de la tecnologia d'un llum de llum LED que es col·loca davant del pacient apuntant directament a les seves dents. Aquest mètode busca activar el blanquejador que el dentista ha aplicat prèviament sobre les dents. La durada d'una sessió com aquesta és uns 30 minuts i es poden percebre resultats només acabar.

Segons el cas, pot ser necessari repetir la sessió en un altre moment o combinar aquest mètode amb el següent.

  • A casa: Sí, és possible realitzar un blanquejament professional a casa teva, encara que el mètode va ser una mica més "pesat" de realitzar que el de la clínica. Aquest mètode utilitza fèrules dentals (unes fundes o motlles de les teves dents que han de encaixar-se en ells) en què s'ha de s'aplica un gel blanquejador que el dentista ha facilitat prèviament.

Bàsicament, has tirar el gel a les fèrules i encaixar-les en la teva dentadura durant un període de 2-3 hores (seguint les indicacions del dentista). Aquest procediment s'ha de realitzar diàriament durant 2-3 setmanes.

Tots dos mètodes es poden utilitzar per separat o de manera combinada. El dentista et pot donar les dues opcions i recomanar-te segons el teu cas.

Com Blanquejar les Dents amb Remeis Casolans:

Si pel que sigui els mètodes anteriors no et acaben de convèncer, a continuació et deixo alguns trucs casolà que encara poden ajudar fins a cert punt, mai aconseguiran els mateixos resultats, i això és imprescindible que ho entenguis, perquè en cas contrari vas a posar en risc la teva salut bucodental.

  • Bicarbonat de sodi i llimona: Aquest és un clàssic entre els mètodes casolà per blanquejar les dents. Es tracta de barrejar una cullerada de bicarbonat amb unes gotes de llimona i remenar bé. Després cal rentar-se les dents amb aquesta barreja durant 2 minuts, esbandir bé i rentar després amb dentifrici normal per eliminar restes.

Aquest mètode ha de realitzar-se 2 vegades a la setmana com a màxim i no estendre massa en el temps si no vols erosionar les dents de forma irreversible.

  • Carbó activat: Aquest és un producte utilitzat en medicina per netejar toxines de l'organisme gràcies a la seva gran capacitat per absorbir-les, però també se sol recomanar per blanquejar les dents. El carbó activat es troba en botigues de productes naturistes i ha de barrejar-se amb una mica d'aigua i amarar bé el raspall de dents per rentar-se'ls durant dos minuts i aclarir bé després per posteriorment rentar de nou amb la pasta de dents.

Igual que l'anterior, no abusar d'aquest mètode i fer-ho de forma esporàdica i no com un hàbit.

  • Closca de plàtan: La part interior de la pell del plàtan pot utilitzar-se per fregar les dents durant 2 o 3 minuts abans de rentar normalment.

Conclusions finals:

Sempre serà millor acudir a un professional per blanquejar les dents i és important assegurar-se que es gaudeix d'una bona salut bucodental abans d'intentar res, ja que una càries o qualsevol altre problema podria provocar molts mals i complicacions.

Com sempre, les modes tenen una gran capacitat per aconseguir influir en les persones, però seria bo que els que les creen es preocupessin menys per vendre a qualsevol preu i més per ensenyar i crear bons hàbits.


Font: http://diarium.usal.es/oduranb/como-blanquear-los-dientes-de-forma-segura/

Publicat a: Salut
Sigues el primer a qui li agrada això.