marcus
per en 11 Febrer 2016
846 Vistes

Doncs ha arribat el primer desastre gros del procés.

Al intentar treure la forma em costava molt i he decidit picar una miqueta amb el martell, la tapa és molt més dèbil que el fons i aquesta, sense que me’n adonés, s’ha anat esquerdant. Se m’ha caigut l’ànima al terra però s’ha d’afrontar la realitat i posar-hi remei.

En la foto de sota es poden apreciar 4 esquerdes que surten de les efes i quasi arriven als extrems del plat. És una pena.

IMAG3554

Però enlloc de lamentar-me tant el que he de fer és arreglar-ho. Serà la primera reparació que faci i, com que en tinc nocions, crec que ho podré superar sense dificultats.

El primer pas és omplir de cola les esquerdes assegurant que aquesta entri per tot l’interior. Hi poso cola i obro una mica el plat per tal que s’obri la esquerda i entri la cola. Després, evidentemnt, s’ha d’apretar pels extrems de la millor manera que es pugui, en el meu cas, com que no tinc eines de reparació, apreto amb algun sarjant.

IMAG3558

El següent pas és anar enganxant fustetes quadrades amb la veta perpendicular al sentit de la veta de la tapa a tot el llarg de les esquerdes. Només tinc un sarjantet per anar enganxant per tant trigaré molts dies a acabar.

En la foto de sota es pot veure com enganxo les fustetes que he esmentat. També es pot veure com hi ha cola a les 4 esquerdes que van sortir.

IMAG3559

Com que he d’esperar 24h a que assequi bé la cola, aprofito, mentre enganxi la 2a fusteta, per encolar també els contraaros del costat del fons.

IMAG3563

IMAG3564

Encolats els contraaros he de continuar enganxant fustetes fins a acabar les 4 esquerdes amb paciència i dies:

Quan he acabat d’encolar totes les fustetes les he d’aprimar una mica i viselar, de forma que quedin lo més arran del plat possible.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb l’ajuda de cutters i enformadors ben esmolats ho aconsegueixo.

Finalment la cosa ha quedat així: té bona pinta……

IMAG3576

Publicat a: Arts
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
estic peix...
15 Febrer 2016
marcus
A veure, han sortit 4 esquerdes a la tapa i he hagut de posar uns parches (que en condicions normals no hi haurien d'anar) per evitar que les esquerdetes es tornin a obrir i, com que no hi haurien de ser, suposo que afectarà al sò.
17 Febrer 2016
miquel pubill
cal esperar que no...
17 Febrer 2016
Ness
la fusta ha de tenir entre 7 i 15 anys per treballar-la
10 Juny 2016