marcus
per en 10 Febrer 2016
929 Vistes

Avui penjo un video de com enganxo les tapes dels meus instruments, més o menys sempre faig servir la mateixa tècnica, no té massa misteri però és el següent pas que tocava.

En el moment de dibuixar el contorn de les tapes sempre hi marco dos forats per després ajudarme a que quedin centrades. Per la viola D’amore ho he fet igual

IMAG3547

Vaig llimar un parell de broques del 2,5mm. i els vaig arrodonir la punta, d’aquesta manera em queda només un petit palet que el faig servir per inserir-lo a les tapes i a la forma alhora d’encolar-los entre ells. Tant a dalt com abaix:

IMAG3546

Mentre s’escalfa la cola preparo tot el reguitzell de sarjantets per tenir-los aprop ja que la cola asseca molt ràpid i és bàsic anar rapidet.

IMAG3548

I, com sempre, sarjantet rera sarjantet els col.loco ben apretadets:

IMAG3549

Amb la tapa ja enganxada i la cola encara fresca hi passo un pinzell amb l’aigua calenta que he fet servir per escalfar al bany maria la cola. i vaig traient tota la cola sobrant, és millor fer-ho en aquest moment perquè quan la cola està seca és molt més complicat de treure. D’aquesta manera les unions tapa-forma queden netes de restes de cola que hagi pogut sortir alhora d’apretar.

IMAG3551

Finalment penjo el video que comentava més amunt perquè es pugui veure el procés. És una mica llarg però surt tot el que vaig fent

https://www.youtube.com/watch?v=15uywwOad84

Publicat a: Arts
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
Estàs fent una meravella.
10 Febrer 2016
Ness
una meravella que no sonarà. Les fustes per poder-les ésser treballades han de tenir entre 7 i 15 anys. Per més informació parla amb Jordi Pinto de Parramon.
10 Febrer 2016
marcus
Una mica més de fe!! sí que sonarà, d'això men encarrego jo!!
11 Febrer 2016
marcus
He penjat el video ara. Me'n vaig oblidar 😃)
11 Febrer 2016