Xavi
per en 29 d'Abril 2015
2,098 Vistes

Començaré dient que jo, particularment, preferiria no haver de tornar a votar en unes eleccions al Congreso de diputados de España, perquè Catalunya ja no formés part d'España.

Tenint clar aquest concepte, si es convoquen eleccions abans, per la xarxa corre amb molta força el que s'ha anomenat Via Claver.

Què és la Via Claver?

La Via Claver insta a que cap partit sobiranista/independentista català es presenti a les eleccions al Congreso, així com que cap votant d'aquests partits hi participi, creant així una alta abstenció.

Aquesta via defensa que l'impacte internacional que rebria aquesta alta abstenció faria "visible" el descontentament del poble català vers els polítics españols.

Tot i que en part puc estar-hi d'acord, hi veig uns inconvenients, és per això que jo (modestament) desde aqui proposo una altra via, la Via #Reus.

Què és la Via #Reus?

La Via #Reus consisteix en dos aspectes bàsics:

1r) Cap partit sobiranista/independentista català es presenti a les eleccions al Congreso.

2n) Vot nul massiu a aquestes eleccions al Congreso.

 

Quina diferencia hi ha entre les dues vies?

Per a mi, l'impacte internacional que tindrien, 1'2Milions de vots nuls a Catalunya, és superior al d'una abstenció del 70%.

Els partits unionistes utilitzarien l'abstenció al seu favor i podrien sortir al balcó de les seves seus, autoproclamant-se guanyadors de les eleccions, i tindrien raó, ja que està acceptat que l'abstenció a unes eleccions implica l'acceptació del resultat.

Que passaria si hi ha 1'2Milions de vots nuls?

Cap partit es podria proclamar vencedor de les eleccions a Catalunya, ja que qualsevol periodista podria repreguntar als liders polítics unionistes pel percentatge de vots nuls, que inclús podria arribar a ser majoria absoluta si tots els partits sobiranistes/independentistes donessin suport a aquesta Via #Reus.

Que significa el vot nul a unes eleccions? 

El vot nul significa que no s'està d'acord amb cap de les candidatures que es presenten, i internacionalment, visualitzariem que a Catalunya, amb majoria de vots nuls, no volem continuar ser governats desde Madrid. Els partits unionistes estarien deslegitimats per proclamar-se guanyadors de les eleccions. 

La meva opinió és que aquesta opció és més impactant i més clarificadora que la Via Claver.

Que passa si les eleccions españoles i les catalanes coincideixen en la data?

Seria perfecte, si tots els partits soberanistes/independentistes recomanessin als seus votants seguir la Via #Reus, impressionant visualment i internacionalment, guanyar les eleccions al congreso amb una llista unitària (vot nul) que mai no es podria impugnar, alhora que a les eleccions al Parlament de Catalunya, els partits sobiranistes/independentistes, amb una llista o amb varies, guanyessin per majoria absoluta, inclús en beneficiaria alhora de fer la declaració d'independencia, ja que a Madrid hi hauria un buit de poder que podriem utilitzar a favor nostre.

Per reforçar el meu argument voldria possar un parell d'exemples.

Al pseudoreferemdum del 9N, que haguessim preferit que fessin els unionistes, l'abstenció o que haguessin votat nul? jo personalment, amb vot nul, hagués comptat com un No, i el referendum hagués sigut més "real".

2n cas) en un poble de 100 votants, si hi ha 100% d'abstenció, els unionistes vendran la moto que aquest poble passa de tot i que tot li està bé (la famosa majoria silenciosa), en canvi, si aquest poble de 100 votants, tingués 100% vots nuls, la lectura posterior seria que aquest poble no està d'acord en ser governat per cap dels partits que es presenten a les eleccions.... fent un símil, Houston, tenim un problema....

Aquesta és la meva proposta i els meus raonaments.

 

Qualsevol que ho llegeixi, m'interesa moltíssim l'opinió, no costa res deixar un comentari.... jajajajajaja

Publicat a: Catalunya
Sigues el primer a qui li agrada això.
Xavi
Si les eleccions al congreso fossin el mateix dia 27S, i al parlament tenim majoria absoluta, automaticament DUI i agafem a Madrid "buit de poder", seria la jugada mestre perfecte.
29 d'Abril 2015