marcus
per en 3 Març 2015
618 Vistes

Començo el filet.

Faig la ranura amb un gramil d'una punta, primer la linia exterior i després la interior, així controlo una mica com em quedarà al final.

IMAG2774

 

Amb un cutter petitet repasso el canalet i el faig més profund, de mínim 2mm de profunditat perquè després, quan tingui el filet inserit, faré una mica de concavitat amb la gubia.

IMAG2775

IMAG2776

Quan tinc els dos canalets paral.lels i una mica profunds, extrec la fusta que queda entre ells fent així la regata.

IMAG2777

No tinc fotos de com poso el filet però es tracta de talla-lo a la mida de les regates i de mirar-s'hi una mica en els punts on s'uneixen els diferents trocets de filet, sobretot a les puntes, que doni la sensació que és un unic filet i no varis troços.

Aquí el tenim ja inserit i encolat.

IMAG2778

Al cap d'un dia la cola ja està seca i retirem el troç de filet que queda sobresortint, primer amb un ribotet i després amb una gúbia. Amb aquesta també farem un petit surc còncau per donar una mica de sensació de forat als extrems.

IMAG2779 IMAG2780

Acavarem tota la superfície amb les ganivetes i faré servir el compàs de corbes de nivell per anar controlant la simetria de la tapa.

IMAG2781

Heus aquí el resultat final:

IMAG2784

Publicat a: Arts
miquel pubill
bones formes...
3 Març 2015