marcus
per en 28 Febrer 2015
517 Vistes

Doncs ara bé una cosa de les bones, fer l'arquejat de la tapa sense plantilles!!, En el plànol no surt cap de les plantilles per l'arquejat, per la direcció longitudinal no hi ha problema perquè en el plànol surt un dibuix de costat i per tant ja tinc la forma que ha de fer però no tinc les quintes (que són elsarquejats transversals a la direcció longitudinal)

Aquí tenim a la víctima: 


I aquí l'arquejat longitudinal (després de força hores de rascar i rascar)...  

Amb la curvatura longitudinal ja fet toquen les quintes. Arribat aquest punt vaig estar trencant-me el coco a veure com m'ho podia fer això, sense tenir cap plantilla i vaig recordar que hi havia un article en una revista que parlava de com, a partir d'un cercle i un punt excèntric a aquest, fent girar el cercle es marcava la trajectòria que feia el punt obteniem la curvatura usada per fer els arquejats. A partir d'aqui vaig 'inventar' un sistema per poder dibuixar aquesta trajectòria adaptant-la a les mesures de la viola. I aquest n'és el resultat:

https://www.youtube.com/watch?v=remHYjb2Q_0

 

Amb les plantilles ja dibuixades tenia la opció d'imprimir-les amb paper, enganxar el paper en una fullola i retallar-ne el perfil o bé fer el friki i imprimir-les en 3D, evidentment....

https://www.youtube.com/watch?v=BARjv3bmbvo

https://www.youtube.com/watch?v=jWG_CH0AOa8

 

Friki forever!!

i aquí el resultat;  Ara a adaptar la tapa a les quintes (hores i més hores)

 

Publicat a: Arts