per en 20 Desembre 2014
865 Vistes

Aquesta setmana ha saltat la notícia del projecte de fer el primer parc temàtic dedicat als barrufets a les antigues Basses d'Alpicat i no són poques les persones que s'imaginen una mena de Port Aventura de Ponent, amb ninotets de color blau.  Com a idea, d'acord, i com a recuperació d'un gran espai degradat, també.  Però de dubtes, també uns quants:

- Diuen des de la Paeria de Lleida que ara cal trobar inversors que puguin assumir el projecte.  Sembla que ja hi ha alguns grups empresarials interessats, tant locals com forasters.  Caldrà veure en què queda tot plegat.  Que no sigui que les finances públiques hagin de tornar a assumir projectes inicialment privats, cosa prou habitual.

- Ja es parla de construir-hi un hotel familiar, un càmping amb bungalows... en terrenys públics, evidentment.  Titularitat pública i explotació privada, un esquema recurrent (i no necessàriament d'èxit) aquests darrers anys, a Lleida.

- Qui coneix una mica el lloc sabrà que els accessos són terribles.  Una carretera antiquíssima amb un sol carril per sentit i amb habitatges unifamiliars a banda i banda en bona part del traçat i als voltants del recinte.  Si realment s'hi preveu una afluència massiva de públic, feina rai.

- Els precedents de grans projectes de col.laboració pública i privada, a Lleida, ja sabem com acostumen a acabar.  Mirem què ha passat amb la Llotja o amb Magical Media (aquell gran desconegut), sense anar més lluny, per no poder evitar alguna que altra reserva al respecte.

- I finalment, i no gens menor, vull expressar la meva por que tot plegat no acabi en una mena de recinte menor amb quatre atraccions i quatre ninos gegants  i amb aquella clàssica frase, encara ben actual, de "per Lleida ja està bé", com a mostra d'autosatisfacció amb un resultat final, en el millor dels casos, mediocre.

El temps ho barrufarà, però.

Publicat a: Actualitat