Xavi
per en 16 Novembre 2014
1,644 Vistes

Les properes eleccions que hi ha hagi a Catalunya (espero que al parlament, abans del mes de Març) seran les més importants de tota l'història.

Definirem el nostre projecte de país. Definirem fins ón volem arribar. Definirem què volem ser.

El dubte més important que sembla que hi ha és si seria millor una llista unitària o llistes separades.

El meu anàlisi particular és el següent:

Jo penso que el millor serien llistes separades, el motiu és que cada partit té una visió lleugerament diferent d'una Catalunya Independent, i amb una llista unitària aquest fet l'únic que faria seria proclamar la independencia i al cap de pocs mesos, tornar a fer eleccions per definir el nostre camí, el que considero que seria una gran pèrdua de temps, temps que no tenim donada la greu situació econòmica i social per la que estem passant en aquest el nostre país.

El President Mas, que de tonto no té un pèl, sap que si es presenta en una llista sense ERC, perdrà les eleccions, i com és normal i lógic, a ningú li agrada perdre. És aquest el motiu perquè busca acords en una llista unitària. No el culpo pas. Però hi ha una altra solució.

Li devem molt al President Mas, ho reconec, sent votant d'ERC, reconec que el President Mas, s'ha guanyat el dret a ser el 1r President de l'Estat Català independent, i se l'ha guanyat per la seva valentia, per haver-se jugat el coll (personalment) per aconseguir arribar ón sóm, a un pas de la nostra llibertat com a país.

Com podem el poble català donar-li el nostre suport sense votar-lo? (perquè les diferencies entre el que volem ser, tot i que puguin ser matissos, importants o no, són matissos, i això, a mi personalment, m'impedeix donar-li el meu vot)

Crec que la solució seria que cada partit es presentés a les eleccions en solitari o en coalicions afins per objectius totals, però totes les llistes a favor d'una Catalunya Independent, haurien de portar un punt en comú.... la declaració unilateral de independencia per mandat popular sorgit de la suma de vots en les eleccions.

Aquest punt en comú hauria d'anar acompanyat d'un ferm compromís de reconeixement al President Mas.

Suposem que les eleccions confirmen el que diuen les enquestes, això voldria dir que ERC guanyaria i Convergència seria la 2ª força al Parlament. Si això succeís, jo aposto per un govern de coalició, ón la llista més votada tindria les conselleries més potents i importants del govern i la segona llista i/o altres que es puguessin sumar, la resta de conselleries.

I com a President de Catalunya, el senyor Artur Mas, sigui o no la llista més votada, en cas que no fós la llista més votada, amb el compromís escrit que al cap de dos anys, renunciaria al càrrec i llavors, que fós n'Oriol Junqueres el President (suposant que és la seva llista la que guanya les eleccions)

Crec que amb aquesta solució, el President Mas rebria el reconeixement de tot el poble català, reconeixement que crec merescut. I que el poble català podrem triar quin tipus d'Estat volem crear.

Espero que aquest cop tots els polítics catalans siguin intel.ligents i que no perdem aquesta oportunitat que crec que serà única en tota la nostra Història. Tenim als polítics españols allà on volem, acollonits sense poder actuar com ells voldrien i estan acostumats per la seva història (la força de les armes), no podem perdre aquesta ocasió per uns egos o per uns càrrecs.

EL NOSTRE PAÍS EL PRIMER. VISCA CATALUNYA.

Publicat a: Catalunya
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
un bon escrit,esperem que els polítics estiguin a l´alçada
16 Novembre 2014
Ness
això espero
29 Novembre 2014