Lo Senyoret Albor
per en 19 Juliol 2014
2,293 Vistes

Hola a tots!

Ja estic de nou donant-li canyeta a la NES. En aquesta ocasió us duc un títol que em posa especialment nostàlgic, no per la seua qualitat, ni perquè siga un gran joc de la consola, ni de bon tros…
La cosa és que la meua infantesa va estar marcada per un canal de televisió que des de fa molt poquet ha deixat d’existir per circumstàncies que no venen al cas, ja que açò és un blog de videojocs.


Eixe canal va ser Canal 9, l’únic canal dedicar a emetre en valencià programació i sèries de dibuixos animats presentats al programa infantil A la Babalà. Abans que el País Valencià tingués un canal propi, veiem programació en la nostra llengua gràcies que podíem vore la TV3 i el Canal33 i ja ens vam acostumar a vore el Club Super 3, el qual encara avui en dia continua actiu.


Tot açò és per dir-vos que jo em passava aquelles meravelloses vesprades passant del Canal 9 a la TV 3 segons els dibuixos animats que feien. I quant acabaven, em posava a jugar a la NES. Això sí que era vida!
Tant un canal com l’altre emetien les mateixes series doblades al valencià/català, a mi em feia més goig sentir els doblatges del Canal 9, però els de la TV3 també eren boníssims.


Les meues sèries de dibuixos preferides de l’època van ser Bola de Drac, Bola de Drac Z, Dr. Slump, Doraemon, Les tortugues Ninja, els Picapedra i Musculman.


Musculman
i son pare ballant la cançó de Musculman.



En aquesta sèrie ens mostraven les desbaratades aventures d’en Sugurú, un heroi del planeta Múscul que es guanyava la vida en la lluita lliure sota el pseudònim de Musculman (en Canal 9) o Musculator (en TV3). A Musculman li agrada molt el menjar, especialment els bols d’arròs amb bou. Quan es debilita, es pren un cap d’alls per recuperar forces, però en tem les cebetes agretes, ja que el seu sabor el debilita.


Dit això, com introducció, ara vaig a parlar del videojoc de NES

El joc de NES.

Doncs, la meua sorpresa va vindre amb un amiguet quan em va mostrar que tenia este joc dins de la seua NES Clònica.

''Tinc el joc de Musculman'' deia. I ens passàvem les vesprades jugant a lluites amb aquest joc (llavors, en aquell moment no teníem ni Street Fighter ni res que s'assemblara i això de controlar personatges de la sèrie era genial).

Personatges de la sèrie.

 

El més atractiu del joc es poder controlar als personatges de la sèrie. En la versió USA està disponible Geronimo, mentre que en la versió Japonesa tenim a Bloodman Jr.

Damunt: Versió USA

Davall: Versió Japonesa.

Hi tenim 8 personatges a triar:

-Musculman (Obviament, es el protagoniste i representant del planeta Muscul y Japó).
-Terryman (Amic de Musculman i representant de Texas, USA).
-Menjatallarines (Representant de Xina).
-Robin de les estrelles. (Cavaller enmascarat representant d’Anglaterra)
-Warsman. (El Cyborg  entrenado por Robin i representant de l’antiga URSS)
-Bloodman Jr. (El fill de Bloodman i representant d’Alemania. Només disponible en la versió japonesa.)
-Bufal. (Malvat i posteriorment amic de Musculman)
-Geronimo. (Indi americà i disponible en la versió USA)
-Ashuraman.

Son pocs personatges i es troben a faltar alguns que m’agraden com el Princep Kame Hame, Westerman, Dekta Kubitus…


Sistema de joc.

Home… El joc realment és molt limitat, clar que els dos botons de la NES no deixaven moltes opcions, però jocs de lluita lliure posteriors van demostrar que amb un poquet d’imaginació es podien fer cosetes per a la NES.

 

Juguem a dobles, com podem vore en la foto. Cada lluitador té 5 boletes d’energia, quan s’acaben s’esbalaïx i perd el ‘’round’.

 

Si guanyes, es veu la pose de Victoria.

Si perds... Game Over.

Utilitzem els botons per botar i donar colps de puny. Podem rebotar amb les cordes del ring i fer claus especials com un suplex o una huracarrana.

 

Un Súplex!

Una Huracarrana!

Us recordeu quan en la sèrie Musculman es debilita apareixia Mitsu i li donava un cap d’all per donar-li forces??

 

Mitsu ajuda a Musculman quan pot, notmalment tirant-li un cap d’alls quan està feble.

Doncs en el joc açò es veu representat, sols que de compte un cap d’alls Mitsu llança una bola de poder. El primer que l’agarre es beneficia de l’augment de força, dura només uns segons, però fas més mal…

Gràfics: 5

Home… Cal ser realistes. La NES és capaç de molt més.

Aquest joc és un dels més simplistes del catàleg de la consola.

Podem dir que és molt antic, però en aquella època ja existia Super Mario Bros i jocs que aprofitaven i lluïen millor que aquest M.U.S.C.L.E.
Tot així, tenim tres rings disponibles: El Normal, el ring de gel i el ring elèctric.


El ring de gel...

El ring elèctric, si toques les cordes, perdràs una boleta d’energia.

So: 6

D’això… Doncs la veritat es que tampoc destacava molt. Sorolls dels colps, del públic i alguna música de presentación.

I… poc més…

 

JUGABILITAT: 7

És divertit poder controlar els personatges de la sèrie, perquè alguns tenen les seues peculiaritats. Warsman per exemple, trau les seues urpes quan rebota amb les cordes, etc…


Bé per jugar a soles o amb algun amic continua sabent entretindre una estona a hores d’ara. És un joc simple, no demana molta habilitat, al contrari que els jocs de lluita moderns.

 

CONCLUSIÓ: 6

Per a mi és una mena de clàssic, no es ni de bon tros un joc imprescindible i de fet en algunes webs apareix com un dels pitjors jocs de NES (al seu lloc jo diria que el pitjor és LODE RUNNER o CHACK POP, però cadascun té els seus gusts).

Però siga com siga, a mi em duu bons records, tant de la sèrie com de la meua infantesa jugant a la clònica de NES amb un amic.

Anys endavant, compraria el WELSTREMANIA CHALLENGE i alhora aquest joc de Musculman va quedar relegat a alguna partideta remember.

Publicat a: Jocs
Sigues el primer a qui li agrada això.