miquel pubill
per en 18 Juliol 2014
704 Vistes

Contemplant els nens i nenes jugant a la platja de Calafell amb els pares que fan vacances,em vénen a la memòria les vacances dels anys quaranta del segle passat: era una mica diferent d´ara: molta gent s´ho passava malament i la meva familia,no era diferent; el meu pare no feia vacances,les traballava. Això vol dir que les nostres vacances familiars,es resumien en un capvespre al "rompeoles" amb el sopar al cistell; un dia a la platja de la Barceloneta (per dinar truita amb una mica de sorra) i dos diumenges a Les Planes (truita amb formigues) i punt. Però un dia de record inborrable quasi tota la familia de la meva mare,es van ajuntar i tots vam agafar el tren de Sabadell per anar a la Mare de Déu de la Salut,on hi havien fogons per fer el dinar i lloc per jugar: Va ser un gran dia que hagués pogut acabar malament,doncs per aquella época,els revisors de tren eran enviats pel govern franquista,tots malcarats,amb aires de superioritat. El meu tiet que encara duia el mal record d´un camp de presoners franquista,li va dir al revisor que donava empents a tothom,"castellanufo indecent".

El revisor,va amenaçar amb una denúncia,però com va veure que el meu pare no se´l mirava gaire bé i la resta de viatgers els feien costat,tot va quedar en no res...però no es podia jugar amb aquells invasors.

Vacances dels anys quaranta,diferents d´ara.

miquel

Publicat a: Cultura
Ness
vÉnen, famÍlia, trEballava, ESCULLERA (rompeoles), un dia que no se'm va esborrar, erEn, empentEs, Els revisors continuen iguals de fills de puta. Una revisora de l'AVE van fer baixar un avi i els seu nét perquè eren catalans perquè ella tenia mania als catalans, va dir. Corregit.
18 Juliol 2014
Marcel
Em recorda les històries que m'explica el meu pare. M'ha agradat molt el teu relat. 😃
19 Juliol 2014