miquel pubill
per en 25 Març 2014
313 Vistes

Molta gent,diu que amb l´independència,els catalans quedariem fora d´Europa:cal preguntar de quina Europa parlem:

Potser de la Europa que li deia pallasso a Hitler i se´n reien dels seus discurssos,fins que se´ls va gelar el riure quan van tenir els tancs "Panzer" a la porta de casa ?

De l´Europa que va prometre als soldats republicans exiliats que si s´allistaven a l´exèrcit per derrotar el feixisme després anirian per Franco? Doncs no,els voluntaris republicans catalans que havien ajudat a lliurar França dels nazis,van quedar abandonats i van donar pas a la creació dels "maquis".

Potser l´Europa que va proposar donar el premi Nobel al dr. Trueta en reconèixement  a la seva tasca salvant vides de soldats al front durant la segona guerra mundial?.Doncs no,Franco va enviar Salvador de Madariaga per fer una protesta formal amb l´excusa que Trueta,era un catalanista perillós cap a la recuperada "pau" d´Espanya.. El dr. Trueta,no va rebre el premi Nobel,sense que a ningú,no li caigués la cara de vergonya mentre anaven omplint-se la boca de paraules per l´èxit aconseguit contra el feixisme.

Cal preguntar-nos quina Europa ens ha d´acceptar.

Ness
poques faltes!
26 Març 2014
David Cuenca Ros
Aquella Europa estava molt condicionada a la política exterior nord-americana a la seva banda del teló d'acer. Tot i així, jo sóc d'aquells que diuen: "abans fora d'Europa que dintre d'Espanya."
27 Març 2014
miquel pubill
això,sempre
27 Març 2014