miquel pubill
per en 7 Març 2014
646 Vistes

Jo,feia tots els possibles per veure-la,ella,ni se´n adonava; era ja una noia,jo un nen que anava a l´escola. Viviem al mateix carrer i cada dia em calia fer correctament el nus de l´espardenya al graó d´entrada de casa seva per si en aquell moment sortis.

Em sabia de memòria els preus dels cistells de vimet de la tenda del costat d´on ella vivia. Lògicament,quan ella passava no feia cas dels cistells ni de com jo la mirava. Sovint,em deia a mi mateix que feia el ximplet,doncs ella era una noia i jo,un nen que anava a l´escola i no es donava per vençut sense saber-ne concretament el motiu, ni quan va aparèixer el meu "enemic" que la duia agafada del bracet i passant per davant d´on jo vivia i la meva mare deia:" ha fet sort aquest xicot.La noia de cal Grau,és maca i seriósa".Potser jo em possava vermell,però ningú se´n adonava,jo era un nen.

Vaig seguir sent un nen quan la vaig veure sortir de casa seva somrient i vestida de blanc;vaig seguir sent un nen quan vaig veure-la radiant,amb la panxa molt grossa i ja no la vaig poder seguir veient mai més;ella,no va seguir.

Un dia,davant de casa seva,tothom duia dol i plorava;la van posar dins un carroatge negre, com la caixa i els cavalls que estiraven,cap el cami de sinera com diria Espriu. I com diria Joan Oliver, va tenir un poc de vida,un poc d´amor,un xic de fill i un xic de no sé què d´un nen que anava a l´escola quan ella era una noia. I quan ja era una dona,se´n va anar i jo era un xic xicot,i un tros de trist, doncs ella,no em va conèixer ni un xic.

Publicat a: Cultura
marcus
Em sembla que tots hem fet coses semblants quan erem xics alguna vegada. M'ha agradat aquesta història (el final no) perquè d'alguna manera no inconscientment encara ho faig això i perquè tota aquella perfecció que tu li trobaves va esdevenir en la imperfecta realitat de la que realment estava ella ... Veure més
7 Març 2014
Ness
preciós! Jo encara ho faig, dec ser una nena encara
7 Març 2014
miquel pubill
ets una nena i maca
9 Març 2014