miquel pubill
per en 13 Desembre 2013
595 Vistes

Vaig nèixer al barri de Sant Gervasi de Cassoles,aleshores,la part alta de Barcelona. Sant Gervasi,era una mica poble pels anys quaranta del segle passat. Per la Festa Major,es podien tancar molts carrers i tan tranquils. Nosaltres viviem al carrer major,on de tant en tant hi passava algun cotxe i els carros estirats per cavalls que portaven carbó,llenya,palla,l´escombriare i para de comptar. Les marques fetes amb guix al mig del carrer per jugar a la xarranca,trigaven a desaparèixer si no plovia. On hi haviamés trànsit,i calia vigilar els tramvies,era al carrer Muntaner,però un cop passat aquest perill,es podia arribar on anàvem sovint,una part plena de garrofers i matolls molt alts que ningù tallava; un lloc idoni per a les parelles que volien fer un "pecat" al capvespre.Quan plovia,hi després sortia el sol,aquell terreny solitari s´omplia de gent agafant cargols,nosaltres en feiem un cubell ben ple,n´hi havien per a tothom.

Els meus cosins Enric;"l´Enriquet" I en Josep "el Titus",hi caçaven ocells amb tiraxines.El meu germà Josep "el Pitu" i jo el més petit,doncs em portàven més de quatre anys,agafavem garrofes fins omplir-ne un sac,n´hi havien de molts dolces,però com no eram cavalls,agafavem uns empatxos que feiem anar de bòlit a les nostres mares.

Han passat anys,molts, i poc a poc,aquella zona es va anant modernitzant,carrers amples,una avinguda,grans edificis i molt trànsit de vehicles.

Ara,visc a un altre indret de Barcelona,però l´altre dia,passant per aquells carrers,amb un trànsit que no para,costa d´entendre que per aquell lloc,hi haguessin pogut haver garrofers i vegetació. Contemplant l´anar i venir de vehicles,vaig tancar ells ulls i per un moment vaig veure els garrofers i sentir la cridòria infantil de "l´Enric", "el Titus", "el Pitu",i jo, "el Micalet".

Publicat a: Cultura
Ness
sabies que els garrofers en la simbologia jueva signifiquen l'esperança, ja que perquè es facin grans i donin fruits, han de passar molts anys (70)... Ho he hagut de mirar perquè recordava quelcom però no era precís. Estic perdent la memòria...mala peça al teler
17 Desembre 2013
miquel pubill
has tingut uns problemes continuats,això costa,em deus una explicació de garrofers i sè que la faràs.ANIMS!!!
17 Desembre 2013
Jordi Sayerza Mercader
Imagino el sentiment de pèrdua. Tant de bo ho hagués pogut veure així, com també ho devia conèixer la meva mare, del mateix barri.
30 Desembre 2013
miquel pubill
cada cop que hi vaig,el trobo més diferent
30 Desembre 2013