miquel pubill
per en 26 D'octubre 2013
642 Vistes

He buscat per molts blogs i weps d´internet i no es troba cap referència d´aquest personatge que va ser popular durant un temps pel meu barri.

Del "MUSCLAIRE",jo només em vaig sentir a parlar,però la meva mare l´havia vist i sentir cantar: Aquest home robust conegut com el "MUSCLAIRE",venía a peu amb un carret portant musclus  des de la Barceloneta (barri marítim de Barcelona) per vendre´ls  al barri de Sant Gervasi (la part alta) on era popular per la seva potent veu de tenor malaguanyat,doncs potser d´havar trobat qui l´encaminés cap el món de la lírica aprofitant les seves grans qualitats,no hauria acabat cantant a les tavernes a canvi d´un got de vi. La meva mare,deia que l´havia vist cantar estirat a terra al carrer amb un got de vi sobre la panxa sense vessar-ne ni una gota.

No hi ha història del "MUSCLAIRE",només records de gent ja molt gran que l´havien sentit cantar pel barri. Una llàstima de veu perduda,doncs d´ell,Hipòlt Làzaro deia que no havia conegut a ningú amb aquella potència,facultats i a la vegada una molt bona entonació. Això,ho va dir Làzaro quan ell ja era considerat per a molts el millor del món.A mi ,m´ho va repetir al cap d´uns anys,qua ja s´havia retirat i quasi ningú recordava  al "MUSCLAIRE".

La meva mare,quan escoltava òpera,l´ària del tenor,deia:"Ho fa molt bé,però com el "MUSCLAIRE",ningú."

Publicat a: Cultura
Ness
ets un pou, Miquel
26 D'octubre 2013
miquel pubill
són records...
26 D'octubre 2013