leoelx
per en 6 Juliol 2010
1,124 Vistes

periodistasegarraVeneçuela ha condecorat el periodista valencià David Segarra amb l'Orde Francsisco de Mirnada, la més alta distinció que atorga el govern d'Hugo Chávez.

El ministre del Poder Popular per la Informació i la Comunicació, Mauricio Rodríguez, fa fer entrega el passat 4 de juliol del guardó a Segarra, que anava a la Flota per la Llibertat que va patir l'atac israelià fruit del qual van morir nou companys seus. "Veneçuela em fa caminar", va dir Segarra durant la cerimònia d'entrega, en contraposició així al boicot que li ha fet l'Estat espanyol.

Segarra ha estat condecorat amb l'Orde Francisco de Miranda en la segona classe, "Precursor", en el marc de l'entrega dels guardons del Premi Nacional de Periodisme celebrada el passat 4 de juliol a Caracas. Durant la cerimònia, Segarra va destacar que "moltes vegades es vol fer creure que el món es regeix pel cinisme, però aquesta vivència m'ha permès veure gent amb dignitat, disposada a arriscar-ho tot per la llibertat i el benestar d'altres éssers humans".

Veneçuela versus Espanya

 

segarraD'aquesta manera, Segarra rep de mans del govern veneçolà el que no ha rebut del govern espanyol, tot i que Segarra és valencià. No només això, sinó que ha hagut de suportar tota mena d'improperis per part de l'Estat espanyol -el van espiar amb el Grup IV de la Brigada de d'Informació-, que a part de marginar-lo i fins i tot advertir-li que si hagués viatjat sota bandera espanyola "potser" l'hagués pogut ajudar, ara l'obliga a pagar el bitllet del vol Barcelona-València.

 

Hugo Chávez, en canvi, l'ha distingit amb la condecoració més alta que lliura el seu govern. En aquest sentit, Segarra va explicar que "Veneçuela m'ha donat esperança, m'ha donat un far, i com deia Eduardo Galeano, m'ha donat una utopia, que és tal vegada un horitzó al que mai arribarem però que ens fa caminar. Veneçuela em fa caminar". A més, va destacar mitjans caracteritzats pel bon periodisme, com Telesur i Al Jazeera, que van impedir el setge mediàtic que es va imposar amb l'assalt a la Flota. "Veneçuela i Amèrica Llatina estan canviant el periodisme al món", va asseverar.

 

En el discurs de recollida del premi, Segarra va tenir una record especial per Cevdet Kiliçlar, el fotoperiodista turc assassinat per les bales israelianes mentre feia la seva feina a bord del Mavi Marmara [obra de Cevdet Kiliçlar].

 

L'Orde Francisco de Miranda, creada el 1943 durant la presidència d'Isaías Medina Angarita, només el pot concedir el president de Veneçuela. Mario Benedetii o Gustavo Dudamel són d'altres dels distingits amb aquest guardó al llarg de la història. Tot un honor per Segarra.

Publicat a: País Valencià
Sigues el primer a qui li agrada això.