marcus
per en 26 Setembre 2013
745 Vistes

Aquest dissabe ja l'entrego però abans he d'acabar de montar-lo.

Encara no tocaria perquè el vernís no està sec del tot (encara que ho sembli), un mes més assecant-se li aniria de perles.

Preparo el pont perquè s'adapti a la perfecció a la curvatura de la tapa. El pont va situat entre les efes a l'alçada de la ratlleta del mig d'aquestes.

Amb paper de vidre finet el vaig rascant perquè agafi la forma

 

Ara ja es pot posar l'ànima, utilitzo un posa ànimes que vaig comprar fa temps, que consta d'un extrem amb una punxa i l'altre amb una creueta per, una vegada tinguis l'anima aguantada a dins, rectificar la posició d'aquesta.

 

Així és com queda (després de7 ó 8 intents). L'ànima és d'avet i, si es pot, es fa servir la mateixa fusta de la tapa. És convenient que tingui la veta molt junta i que aquesta quedi paral.lela a les vetes de la tapa.

L'ànima ha de recaure a 1mm. endins de la pota del pont. Per mirar que estigui bé i/o moure-la en cas que no, utilitzo un regle de plàstic flexible (de propaganda de no sé on)

Es pot comprobar que està al lloc perfecte ;)

l'últim treballet que queda és marcar les ratlletes on assentaran les cordes perquè no marxin de costat i llestos.

Aquí queda feta la obra apunt per entregar.

 

Donca aquí s'acaba l'aventura , dissabte l'entrego i a per alguna altra cosa.

Ja tinc varis projectes en ment, 'hi ha un de gros (que de fet ja he començat) i algun de petitet (que també he començat).

Aniré penjant més coses al blog, no el deixo tancat però no sé què fer, si tancar aquest blog i obrir-ne un de nou perquè les coses que vagi fent ja no s'encaviran sota el títol d'aquest, perquè no seràn de la pròpia construcció del violí.

A veure si m'ajudeu a decidir-me,

De moment us penjo una foto e la que s'intueix el que estic começant.....

Publicat a: Arts
Ness
Pots fer un bloc per cada instrument que facis.... M'ha agradat molt seguir el procés!!!
26 Setembre 2013
marcus
Encara no sé què fer perquè no sé si val la pena fer una alre blog enlloc de continuar el mateix, de totes maneres tots els instruments de corda es fan així i ja no té massa gràcia repetir el mateix. Ja veurem. Ara ja saps/sabeu com es fa si us animeu aquí teniu una guia pas a pas!
26 Setembre 2013
marcus
Aixx! volia dir els insruments d'arc! no de corda
29 Setembre 2013