per en 20 Setembre 2013
2,004 Vistes

Es van equivocar els nostres historiadors en parlar de la decadència catalana...no era decadència allò que assolava la nostra nació, allò que la mantenia somorta i letàrgica... Era indecència. La indecència que ens perseguia implacable aprofitant la nostra derrota, servint-se de la por que mostraven els nostres ulls, valent-se de les nostres mans vençudes... La indecència va apoderar-se de la nostra terra, va acovardir els nostres homes, va sepultar la nostra bandera i va esborrar del món la nostra petja; l'empremta dels nostres herois.

La indecència ens havia escollit. Ens sabíem humiliats però no fèiem res per canviar-ho; ens sentíem esclafats però no movíem ni un dit per deixar d'ofegar-nos...

Immoralment resignats, havíem ajupit el cap davant castella, havíem après la llengua de la servitud, havíem renunciat al braó i l'orgull d'aquells que reposaven en guerra sota els nostres peus, mirant amb recel i fúria, com la seva raça es moria sense moral, sense decència, sense honor...

La indecència no fou breu ni efímera; enfonsada dins la nostra carn, circulant feixuga per les nostres venes, gairebé aconseguí aturar-nos el cor; apunt estigué de finir amb la nostra vida.

Però llavors algú va trobar remei al nostre mal; es va descobrir una vacuna. Injectats d'amor patri i d'odi a l'enemic, vam vèncer la por i vam atrevir-nos a tornar a existir.

Havíem tornat! Tornàvem a ser vius!

La Renaixença matava el silenci poruc i indecent que havíem mantingut fins llavors. No finia no la decadència; qui moria era la indecència que ens havia vinclat els genolls!

Catalans: el cap ben alt! Que el nostre nom no admet vergonya!

Per dignitat i per decència, visques i moris tornaran a sortir dels nostres llavis; aquest cop no hi haurà enemic que pugui eixugar-nos la saliva amb canons:

Mori castella! Mori frança!

Visca CATALUNYA!

Publicat a: Política
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
molt bon escreit,felicitats i visca Catalunya!!!
22 Setembre 2013
miquel pubill
no estic al facebook. Vaig ser-hi,però sense cap permís,van modificar el meu blog dien que era més pràctic i es va perdre tot el que hi guardava,escrits,fotos...
24 Setembre 2013
miquel pubill
he tornat a facebook,per poder rebre notificacions del grup de voluntaris on sóc.em sembla que l´hi fet bé...
25 D'octubre 2013