Mercè Vidal
per en 28 Agost 2013
949 Vistes

Ahir vaig anar al Rostoll i com que les prunes que em van tocar eren força madures tan sols tenien una sortida, fer-ne melmelada. Aquest matí, però, m'he il·luminat i amb les més madures n'he fet una salsa per a acompanyar uns macarrons. La veritat ha estat tota una troballa.

Els ingredients són aquests: 5 prunes clàudies ben madures, 1 ceba mitjana, 1 gra d'all, una mica de gingebre ratllat, 1 grapat de nous, 2 tomàquets ben madurs, unes fulles d'alfàbrega, 2 cull. soperes de sucre i , és clar, oli AOVE i un pessic de sal.

Tallem la ceba ben menuda i en una paella amb l'ol,i la posem a sofregiri quan es ben tova hi afegim les prunes sense la pell (ni el pinyol, es clar) i ho deixem fer una mica laa xup-xup, hi afegim l'all tallat ben menut i el gingebre ratllat, tot seguit ho rectifiquem de sal i hi incorporem els tomàquets prèviament pelats i a daus, el sucre, les nous trinxades i ho deixem reduir.

Ho posem tot plegat en un pot per a trinxar-ho amb la batedora i hi afegim les fulles d'alfàbrega; ho trinxem al nostre gust i ja tenim una salsa perfecte per a acompanyar la nostra pasta preferida.

Publicat a: Arts
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
està bé
28 Agost 2013
Mercè Vidal
Tasta-la l'agradarà.
30 Agost 2013